Спорт

Три титли и 4 сребърни медала за Спартак от държавното по кикбокс

  14.03.2023 08:54             
Три титли и 4 сребърни медала за Спартак от държавното по кикбокс

ШУМЕН. С три титли и още 4 спребърни медала се окичиха състезателите на Спортен клуб по кикбокс Спартак Пазарджик от държавното първенство по кикбокс в стил "Лоукик". Голяма част от тях са ученици на нашето Спортно училище.

Надпреварата се проведе в града под Илчов баир от 10 до 12 март. В един от най-атрактивните стилове в кикбокса мериха сили 340 състезатели от 48 клуба в стратна. Спартак участва с 11 бойци в различните възрастови групи, като някои от тях имаха по едно участие на ринга до момента. В общото класиране спартаковци са челната десетка - на 9-то място. Те изиграха впечатляващите 7 финала, 3 от които бяха спечелени с категорична победа от нашите момчета.
Шампиони станаха Даниел Маринков, Александър Рибников и Александър Горчев. Вицешампиони са Алесандро Змийчаров, Стилиян Рибников, Димитър Димитров и Ангел Коцев. Самият Коцев изигра невероятен финал в който водеше до последните десет секунди, когато мача стана равен, така и завърши и със съдийско решение победата беше дадена на състезателя от домакините.
Фаворитите в категориите си Атанас Димов и Александър Златанов отпаднаха на осминафиналите. Алфата направи много силен мач с шампиона в категорията и изпусна своя шанс в третия рунд след като беше вкарал противника си почти в нокдаун - това му донесе загуба по точки. Алекс беше изключително неоснователно порязан в резултата, след като доминираше и в трите рунда над своя противник, с техника, сила и нападателна игра, решението на съдиите остана загадка за всички наблюдаващи срещата.
"Много съм доволен от представянето на момчетата на държавното първенство", коментира треньорът и председател на Спартак Пазарджик Илко Аджов. "Раздадоха се и дадоха всичко от себе си за победа. Всяка загуба е крачка към успеха в бъдещите съревнования. Също така много добра игра и на Георги Зайков, който след една победа и една загуба отпадна на четвъртфиналите, като само неопитността му попречи за по добро класиране. Загуба и за Наско Вресков, който също е от новите състезатели в състава на отбора, но има потенциал. Шестима от участниците и петима от медалистите са ученици в Спортно училище в Пазарджик с профил "Кикбокс". Двуразовите тренировки за високо спортно майсторство и дисциплината си оказват своето значение - логично учениците от Спортното се оказват ударното ядро на отбора на Спартак", допълни треньорът.
 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички