Пазарджик

Имате право да се ядосвате, имате право и да плачете, но нямате право да се отказвате. Това е да си воин на живота!

  08.04.2023 15:43             
Имате право да се ядосвате, имате право и да плачете, но нямате право да се отказвате. Това е да си воин на живота!

Д-р Цветелина Спиридонова пред кандидат-студенти по медицина:

ПАЗАРДЖИК. Ученици от 11 и 12 клас от ЕГ „Бертолт Брехт“ в Пазарджик с интерес към медицината, водени от своя преподавател по химия Елена Благоева, посетиха вчера болница „Хигия“. Идеята е зрелостниците, които са ориентирани към лекарската професия, да се запознаят с възможностите, които им предоставя тя още преди да седнат на студентската скамейка.

„Имате право да се ядосвате, имате право и да плачете, но нямате право да се отказвате. Това е да си воин на живота“, обърна се към бъдещите лекари в празничния 7-и април, изп. директор на лечебни заведения “Хигия” д-р Цветелина Спиридонова, самата тя възпитаник на елитната гимназия.

Учениците пък и разказаха за плановете и мечтите си за реализация в медицината и благодариха за предоставената възможност. Споделяйки интереса си към различните специалности, разговаряха и с началниците на отделенията, и старшите сестри в болницата, след което заедно с тях се отправиха, за да се запознаят и видят отблизо истинската работа на лекарите и високотехнологичната апаратура в Инвазивна кардиология, Кардиология, АГ, Хирургия, Урология, Операционния блок, Педиатрия и Ортопедия. Преди това младежите получиха лекарски престилки и баджове с имената си. Бъдещите медици с радост се включиха и в най-тържествения момент в Световния ден на здравето – разрязването на празничната торта.

По повод професионалния празник на лекарите и специалистите по здравни грижи, поздравителни адреси до лечебни заведения „Хигия“ днес изпратиха областният управител на Пазарджик Трендафил Величков, председателят на БЛС д-р Иван Маджаров, директорът на РЗИ – Пазарджик д-р Димитър Савов, РК на БЛС, директорът на ОД на МВР ст. комисар Иван Зеленков, председателят на Българска болнична асоциация адвокат Свилена Димитрова.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички