Четвъртък, 03 Авг 2023
 
Пазарджик

Абитуриенти гостуваха на полицията

  04.05.2023 14:35             
Абитуриенти гостуваха на полицията

Ученици в ХII клас от паралелка „Съдебна администрация” при Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт в Пазарджик посетиха Областна дирекция на МВР-Пазарджик. В заседателната зала на дирекцията беседа с тях проведе инспектор Вера Божилова от сектор „Противодействие на криминалната престъпност” в ОДМВР. Тъй като на гостуващите тийнейджъри им предстои абитуриентски бал, тя ги запозна детайлно с рисковете, които крие употребата на наркотични вещества и алкохол, особено при управление на МПС. Разбира се имаше и съвети за безопасно поведение в питейни заведения и на улицата. 

С особено внимание учениците изслушаха инспектор Мария Димова, която е експерт-криминалист в „Научно-техническа лаборатория” при ОДМВР-Пазарджик. Инспектор Димова разказа за интересни случаи от своята практика и за огромното значение, което има експертната дейност в разкриване на престъпления от всякакъв вид. Момчетата и момичетата от ПГИМ имаха възможност сами да видят как става снемането на дактилоскопни отпечатъци, изготвяне на криминалистическа регистрация и проверката на заподорзян в полицейските информационни системи. Разбира се децата имаха възможност свободно да задават въпроси на своите лектори и да получават компетентни отговори.

На изпроводяк служителите от ОДМВР-Пазарджик пожелаха на бъдещите зрелостници успехи в кандидат-студентската кампания и успешен старт в живота, като пълноправни членове на обществото.

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички