Пазарджик

Балерините от „Марина“ - в трепетно очакване на годишния си концерт тази вечер

  26.05.2023 09:54             
Балерините от „Марина“ - в трепетно очакване на годишния си концерт тази вечер

ПАЗАРДЖИК. Тази вечер е годишният концерт „Пролетно настроение“ на Балетна школа „Марина“ при Народно читалище „Христо Ботев“. В него ще участват всички балерини от различните възрастови групи. На сцената ще видим различни по стил хореографии - детски забавни танци, тематични, съвременни и характерни танци, стилизиран фолклор – „въобще, една многоцветна китка от жанровите направления“, обещават грациите и тяхната художествена ръководителка Тони Райкова.
Концертът се организира с подкрепата на Община Пазарджик и Народно читалище „Христо Ботев“. В него ще участват и ученици от класовете по акордеон и пеене към читалището.

А чаровните балеринки чакат с нетърпение своята изява, още повече, че някои от децата ще се качат за пръв път на сцената. Вълнението у всички ни е огромно – разкри пред „Знаме“ г-жа Райкова.

Балетна школа „Марина“ имаше и други скорошни изяви и успехи. Ето какво разказа за тях художествената ръководителка:

- В Сандански бяхме на два сериозни конкурси и при жестока конкуренция се прибрахме с три купи (трето място) в стиловете класически балет, характерни и оупън танци. От конкурса в Асеновград пък си дойдохме с три първи места в стил класически балет, характерни и съвременни танци. Предстоят ни още конкурси – едни в Пазарджик и един във Велинград, а през юли заминаваме за Италия на Международния фестивал в Лаго ди гарда.

Мария ДЪБОВА


Свързани