Четвъртък, 31 Авг 2023
 
Регионът

Три младежки проекта ще финансира Община Панагюрище

  29.05.2023 08:36             
Три младежки проекта ще финансира Община Панагюрище

За поредна седма година Община Панагюрище ще финансира реализирането на младежки проекти. Младите хора имаха възможност да представят свои проектни предложения. Постъпиха три и експертната комисия, назначена със заповед на кмета, ги разгледа и оцени. И реши и трите да бъдат финансирани от общинския бюджет.

Първият одобрен проект е за

Младежко арт ателие за керамика на сдружение „Филигран“

За реализирането му ще бъдат отпуснати 3000 лева, а ръководител е Пепа Машева. Проектът ще се реализира в периода 03.07. – 03.10.2023 г. в Панагюрище и ще популяризира традиционните занаяти сред младежите и ще осмисли свободното им време през ваканцията. Ще се насърчат доброволчеството, творческите умения и инициативността, и чрез социалната интеграция на младежи от уязвими групи.

Дейностите по проекта ще се осъществяват в оборудвано ателие по керамика на главната улица. В него младежите ще се запознаят с традициите в керамиката, ще работят под ръководството на художник-педагог, ще се срещат със съвременни майстори-грънчари. Участниците ще представят своите творби в изложба - те са 20 младежи на възраст от 14 до 29 години..

Вторият проект, получил зелена светлина, е „Турнир по футбол за деца и юноши”

под мотото „За малките и голямата игра“ на Клуба на привържениците на ЦСКА Панагюрище. И той е на стойност 3000 лева, с ръководител Николай Стойнов. Ще се реализира в периода 12.06–23.10.2023 г. в Панагюрище. Организаторите целят да стимулират деца, юноши и младежи към практикуване на активен спорт и здравословен начин на живот, да популяризират футбола и бранда на ЦСКА. И да докажат, че принадлежността към един футболен отбор не е повод за конфронтация. Ще има отборни и индивидуални награди, реклама, видео и фото заснемане и озвучаване, мобилен информационен център, медицинска помощ, подкрепителна закуска и вода за участниците. Турнирът е на 14 и 15 октомври. В проекта участват 5 групи по 12 младежи (14-15 години) и 96 деца (9-13 години) от общината.

Третият одобрен проект е

„Тук живеем – тук спортуваме“ на НЧ „Ванчо Пашов – 1884“

в Поибрене с ръководител Величка Пандурова, който ще се реализира в периода 30.05. – 30.11.2023 г. в селото. С него ще се насърчи активния здравословен начин на живот сред младежите. В дейностите е планирано закупуване на пейки за публиката и кошчета за отпадъци за игрището, на футболни обувки за футболистите от ФК „Ибър“, вратарски ръкавици, топки за игра и тренировки. Ще бъде организиран футболен турнир за младежи и ветерани, за който ще бъдат изработени покани, грамоти, обяви, афиши, плакети и купи; ще има сандвичи и вода за участниците. Младежите ще почистят терена, ще монтират пейките и кошчетата… Участват 45 души от 7 до 70 години. Проектът ще докосне всички жители на Поибрене – децата от основното училище, самодейците от читалището, футболистите от ФК „Ибър“. Всички с нетърпение очакват спортния празник за селото.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички