Пазарджик

Планинските спасители подариха „един от най-прекрасните дни“ в живота на Руми

  06.06.2023 07:32             
Планинските спасители подариха „един от най-прекрасните дни“ в живота на Руми

ПАЗАРДЖИК. В „Знаме“ неведнъж сме ви разказвали за акциите на „Планинско спасяване“-Пазарджик и приятелите им, благодарение на които трудноподвижни хора стигат до едни от най-красивите кътчета на родината ни. На 8 април Руми Георгиева от Пазарджик получи шанса да разгледа пещерата „Снежанка“.

Днес бе един от най-прекрасните дни в живота ми, написа тя във Фейсбук Благодаря от все сърце на планинските спасители от 5 града и на Ники Шарков за невероятното изживяване, миговете на щастие и подарените усмивки. Пожелавам на тези сърцати хора здраве. Нека животът им бъде щастлива приказка от сбъднати мечти. Без тях

аз и Цвети никога не бихме могли да посетим пещерата и да зърнем такава вълшебна красота

Нека дните им да са пълни с благословения и доброто да продължава да ги следва.

А ето какво още сподели за „един от най-прекрасните дни“ в живота си младата жена пред „Знаме“:

- Покани ме Ники Шарков. Първоначално изпитах притеснение, защото това бе ново преживяване за мен и не бях сигурна как точно ще се случи - да ме качат догоре, да ми помогнат да се „разходя“ из пещерата и т. н. Мама обаче ми даде кураж. Беше толкова въодушевена, непрекъснато повтаряше: „Хайде да отидем, всичко ще е наред, ще видиш колко ще е хубаво.“ Радвам се, че я послушах.

Не мога да ви опиша колко се вълнувах през цялото време.

Тревожех се, разбира се, че ще затрудня прекалено много планинските спасители

Но всички бяха изключително внимателни, любезни и мили. През цялото време ми правеха масаж на краката, внимаваха да не ме изпуснат и т. н. А аз изпитвах и лека вина - беше ми неудобно, че съм тежка и правя всичко още по-трудно. Чудех се дали вече не са ги заболели ръцете и кръстовете. Едновременно им съчувствах и ми беше умилително.

Както вече казах, всички бяха много мили, много човечни. Докоснаха ме с добротата си и съпричастността си. Още повече, за мен те бяха непознати. Но се отнасяха така, сякаш сме приятели. Избираха най-точните думи, най-подходящите жестове. Изобщо, знаеха как да подходят, за да ме накарат да се отпусна,

да се почувствам спокойна и сигурна в техните ръце

И просто да се наслаждавам на случващото се.

Без тяхната помощ нямаше да видя пещерата „Снежанка“, която плени сърцето ми. Никога през живота си не съм била на поход. Дори не съм си помисляла, че ще ми се случи. Затова през целия този ден усмивката не слизаше от лицето ми. Бях истински щастлива. Мисля, че за първи път се усмихвах толкова дълго време. Няма да забравя колко добронамерени бяха всички и как по всевъзможни начини се стараеха да съм добре и да ми доставят радост. Като в приказка беше, просто не можех да повярвам, че се случва на мен.

Изключително благодарна съм на планинските спасители, на техните приятели и на Ники Шарков, че ми подариха този ден. На мен и на Цвети – другото момиче с двигателни затруднения, което беше с мен. Те знаят какво означава за нас. Нека са много здрави, да имат лични и професионални успехи, повече хора да се докоснат до тяхното добро и да им помагат в начинанията, защото го заслужават. И

да съхранят добрите си сърца,

в което съм сигурна.

Освен Планинско спасяване - Пазарджик в инициативата на 8 април се включват и техните приятели от Конна база „Шарков“ , ДОБРО СЪРЦЕ - Пазарджик , Доброволно Формирование „Актив-112“ , Аварийно Спасяване Пловдив , Пещерно спасяване / Cave Rescue Bulgaria и Аварийно спасяване София.

- Много пъти сме участвали в подобни събития и всеки път искрените усмивки и пламъкът в очите на тези невероятни хора ни докосват силно – признават те. Щастливи сме, че има възможността да се запознаем с тях и сме сигурни, че занапред ни очакват още много приключения заедно. Доброто е сила.

29-годишната Румяна Георгиева е позната на дългогодишните читатели на „Знаме“. През годините неведнъж сме ви разказвали за многобройните й битки. В нейна подкрепа са се организирали и благотворителни кампании. Руми е родена с детска церебрална парализа. До момента е претърпяла 24 операции, една от които в Сърбия, за да може да ходи сама.

Мария ДЪБОВА


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички