Печат на тази страница

Кметът Попов: Общината е в добра финансова кондиция

Вторник, 09 Юли 2019 14:32

ПАЗАРДЖИК. Искам да ви уверя, че Община Пазарджик е в нормално финансово състояние. С наближаването на изборите очаквам да се увеличат приказките за това как ще фалираме, как децата и внуците ни ще плащат нашите дългове и т. н. Това заяви на пресконференцията тази седмица кметът Тодор Попов. И направи следните уточнения:

-Имаме кредит, който ще започнем да изплащаме по 100 хиляди лева месечно, което е незначителна сума за Общината, ако мога така да се изразя. Знаете, револвирахме го към Общинска банка.

Кредитът, който сега взехме (той е в размер на 4 милиона), го възстановява на 100 процента програмата за рециклираща и компостираща инсталация. Той няма да е в тежест на Общината. Тези средства се взимат, извършват се с тях съответните дейности и се връщат.

Другият кредит - също в размер на 4 милиона, отново е свързан с това ние да работим по програмата "Региони в растеж".

Освен това, ако една община не спазва финансова дисциплина, тя влиза в своеобразен черен списък. У нас има достатъчно законови разпоредби и държавни механизми това да се случи. В този смисъл дали, ако бяха верни твърденията за тревожната ни задлъжнялост, някой щеше да ни подмине?! Не можем да имаме задължения повече от 15 процента от собствените приходи за предходната година.

Така че нека да не се говорят небивалици - и то едни и същи през последните 15 години. Да бъдем коректни. Нито аз, нито моят екип ще излезем от добрия тон, защото такива са стилът и възпитанието ни. Но няма да допуснем някои хора да се упражняват на наш гръб в търсене на 15-минутна слава, като говорят неистински неща.

Мария ДЪБОВА

Joomla SEF URLs by Artio