Крими

Полицейският бюлетин на 21 март 2024 г.

  21.03.2024 12:39             
Полицейският бюлетин на 21 март 2024 г.

Голямо количество монети и предмети с белези на културно-исторически ценности са иззети от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик и колегите им от РУ-Септември. Работата по случая е проведена под надзора на Окръжната прокуратура в Пазарджик. Съвместните екипи пристъпили към реализация и в района на пътя Пазарджик-Белово те спрели джип „Опел“. Зад волана му бил 59-годишен жител на гр. Септември. При извършената проверка във возилото са открити 154 старинни монети, няколко гривни, пръстени и 4 глинени съда. Последвало претърсване и в жилището на септемвриеца, където криминалистите се натъкнали на още 325 монети, 163 различни по вид предмети и 29 фрагмента. Всички те носели белезите на културно-исторически ценности. Откритите артефакти са иззети, а притежателя им е задържан в ареста на РУ-Септември за срок от 24 часа. Работата по случая продължава под наблюдението на прокурор от Окръжна прокуратура,  води се досъдебно производство.

Криминалисти от РУ-Велинград иззеха солидно количество наркотици от автомобила на млад мъж. На улица в курортния град местните криминалисти извършили проверка на лек автомобил „Опел“ с водач 23-годишен жител на велинградското село Драгиново. Във возилото органите на реда открили 32 полиетиленови топчета, чието съдържание се оказало синтетичен канабиноид, 4 разфасовки с амфетамин и още 10 с метамфетамин. Цялата намерена дрога е иззета, а притежателя и задържан за срок от 24 часа в ареста на РУ-Велинград. Работата по случая продължава, води се бързо производство.

Непълнолетен е задържан заради сбиване между тийнейджъри в Пазарджик. Сигнал за случилото се бил получен снощи малко след 18.30ч. в РУ-Пазарджик. Според първоначалните данни постъпили в полицията възникнало спречкване между две групи младежи в района на една от улиците в областния град. Тогава един от тях е нанесъл удари на две момчета –на 14 и 15 години , след което те са били откарани за преглед в МБАЛ-Пазарджик. За радост пострадалите не с тежки травми и наранявания. На мястото били изпратени екипи на РУ-Пазарджик, като в резултат на проведените действия полицаите установили самоличността на побойника. Оказало се, че това е 15-годишен тийнейджър, също от Пазарджик. Той е задържан за срок от 24 часа, а по случая се води бързо производство. Работата продължава от разследващ полицай, криминалисти и инспектор „Детска педагогическа стая“.

Поредния почерпен с алкохол шофьор е задържан от служители на РУ-Септември. Снощи на пътя между селата Ветрен дол и Братаница автопатрул при РУ-Септември спрял за проверка „Рено“ с водач 44-годишен мъж от село Ветрен дол. Последвал тест с дрегер, като уредът отчел 2.09 промила концентрация на алкохол. Мъжът е задържан в ареста, а спрямо него е образувано бързо производство.       

 Пресцентър ОДМВР-Пазарджик       


Свързани