Крими

Турски ТИР със захар се самозапали на АМ „Тракия“, въведени са временни маршрути

  29.03.2024 17:09             
Турски ТИР със захар се самозапали на АМ „Тракия“, въведени са временни маршрути

В 16.15 часа днес е получен сигнал за самозапалил се товарен автомобил по време на движение в района на 70 км от автомагистрала „Тракия“ - в платното по посока за София. Незабавно към мястото са насочени екипи на пожарната в Пазарджик и Септември, както и екипи на „Магистрална полиция“.

Оказало се че гори турски ТИР, който е превозвал захар. В момента той се намира в аварийната лента, но тъй като се извършват изгасителни действия, огънят е много силен, а температурата – висока, временно е спряно движението и в двете посоки по магистралата.

Въведени са временни обходни маршрути: за идващите от София - през разклона за Велинград, Септември, Пазарджик, пътен възел "Гелеменово", а за пътуващите от Пловдив преминават през Пазарджик, пътен възел „Гелеменово“, по посока за Виноградец и Септември и разклона за автомагистрала "Тракия".

Когато пожарът бъде потушен, а трасето разчистено магистралата "Тракия" ще бъде отворена и в двете посоки. Екипи на „Пътна полиция“ и на районните управления в Пазарджик и Септември регулират движението и в двете посоки.

(Зн)


Свързани