Пазарджик

Историята на Матейчо от разказа "Другари" на Ангел Каралийчев оживя, прочетена от областния управител Валентина Кайтазова

  23.04.2024 18:40             
Историята на Матейчо от разказа \

Областният управител Валентина Кайтазова прие поканата на учениците от 4 б клас в ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ и техния ръководител Нели Методиева, по повод инициативата „Походът на книгите“.

На финала на тази страхотна инициатива в цялата страна вярвам, че интересът ви към книгите и четенето никога няма да спре. Компютърната мишка не бива да измества хартиената книга, която е извор на знания, мъдрост, на духовно израстване. Благодаря Ви за поканата да четем заедно днес, надниквайки с разум и сърце в богатия свят на един от емблематичните български автори, сътворил безброй книги за деца - Ангел Каралийчев, каза областният управител. Валентина Кайтазова прочете пред децата разказа „Другари“ от Ангел Каралийчев, а те с интерес разсъждаваха върху съдбата на героите и посланията на автора на творбата.

В присъствието на директора на училището Даниела Кемчева и класния си ръководител, учениците споделиха някои от любимите си книги – Хари Потър, Приключенията на Драндьо, Поредицата Комикси.

(Зн)


Свързани