Печат на тази страница

Стягат и модернизират сградата на общината с 1,8 млн. лева

Вторник, 09 Юли 2019 09:29

ПАНАГЮРИЩЕ. С нов одобрен проект могат да се похвалят от общинската администрация – той е за саниране и ремонтиране на сградата на общината.

В понеделник, 8 юли, в Министерство на регионалното развитие и благоустройството кметът на общината Никола Белишки подписа договор по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: „Ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност и достъпна среда в сградата на община Панагюрище на площад „20-ти април“. Общият размер на отпуснатата безвъзмездна финансова помощ е в размер на 1 815 800, 00 лева.

Проектното предложение е разработено в отговор на потребността за създаване по-добра среда при предоставянето на административни услуги на физически и юридически лица, намаляване на разходите за издръжка на сградата, икономия на енергийни ресурси и опазване на околната среда. Внедряването на мерки за енергийна ефективност, предвидените ремонтни дейности и мерките за осигуряване на достъп за хора с увреждания, ще допринесат за модернизиране на сградния фонд, създаване на приветлива и ефективна среда. Изпълнението на проекта ще доведе до по-висока енергийна ефективност, ще допринесе пряко за намаляване на крайното енергийно потребление в обществената сграда, както и ще подобри мобилността на хората с увреждания, убедени са бенефициентите.

(Зн)

Joomla SEF URLs by Artio