Крими

Полицейският бюлетин на 29.04.2020 г.

  29.04.2020 10:44             
Полицейският бюлетин на 29.04.2020 г.

Служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР-Пазарджик иззеха артефакти и металдетектори от жилището на мъж. Това станало вчера по време на полицейска акция по противодействие на нелегалната търговия и придобиване на предмети представляващи културно-исторически ценности. Екипи на сектора извършили претърсване в апартамента на пазарджиклията Г.К.- 56г. Вътре те открили 7 различни по вид старинни монети и 9 предмети имащи белезите на археологически ценности. Намерени са още и два металдетектора, единият от които от много висок клас. С тяхна помощ мъжът извършвал иманярските си набези. Всички открити предмети и оборудване са иззети. Г.К. е задържан в ареста, а спрямо него се води досъдебно производство под наблюдението на прокуратурата.      


Трима пещерци извършили кражби са установени и задържани от служители на управленията в Пещера и Пазарджик. Преди седмица в полицейското управление в пещера постъпила жалба от 30-годишния Т.Д. Младият мъж се оплакал, че апаш е откраднал от жилището му велосипед, който бил от реномирана и скъпа марка. Криминалисти от управлението се заели с разследване на случая и скоро установили, че автор на посегателството е М.И.- 32г. от същия град. Велосипедът е предаден на органите на реда от извършителя.
 

В началото на януари тази година от хипермаркет в Пазарджик била установена кражба на електроинструменти на обща стойност около 1500 лева. След подаване на сигнал за случилото се служители на сектор „Криминална полиция” при РУ-Пазарджик започнали разследване. В хода на неговото провеждане, както и работата по други случаи на кражби от търговския обект органите на реда стигнали до самоличността на апашите. Оказало се, че това са старите им познайници И.М.- 40г. и съпругата му Ж.М.- 31г., и двамата от Пещера. Част от откраднатите инструменти са открити и върнати обратно на фирмата, чиято собственост са. Спрямо „дуото” се води полицейско производство.
 

Мъж е пострадал в резултат на скандал. Сигнал за инцидента бил подаден снощи в дежурната част на РУ-Пазарджик. На мястото незабавно пристигнали автопатрули, които предприели изясняване на случилото се. Униформените установили, че пред къща възникнал скандал между двама мъже, като разпрата бързо прераснала в сбиване. Тогава единият взел метална тръба и ударил опонента си в областта на главата. Пострадалият А.З.- 31г. от Пазарджик бил транспортиран от екип на „Спешна помощ” в МБАЛ-Пазарджик с комоцио и фрактура на лакътя. Полицейските служители задържали нападателя М.Р.- 31г. от село Огняново в ареста на РУ-Пазарджик за срок от 24 часа. Иззета е и тръбата, с която били нанесени травмите на пострадалия. По случая се води досъдебно производство.

 

Пресцентър на ОДМВР-Пазарджик


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48
Всички