Други

Панагюрската красавица от малкия екран: Родена съм под щастлива звезда!

  02.05.2020 07:31             
Панагюрската красавица от малкия екран:  Родена съм под щастлива звезда!

Известността при мен е само оръжие, което използвам в краен случай, казва Нора Шопова

За успехите на Нора Шопова на модния подиум „Знаме” е писал. Красавицата от Панагюрище е първата българка, украсила два пъти корицата на модната библия Vogue, снимала е фотосесии за едни от най-големи модни списания - GRAZIA, Harper’s Bazaar и Elle, а списание Forbes я включи в класацията „Топ 70 на българските знаменитости“ за 2015-а. Нора е дъщеря на директора на Историческия музей в средногорския град доц. д-р Атанас Шопов. Тук учи до седми клас, а след това продължава в езикова гимназия в Пловдив. „Аз бях едно щастливо дете, което до късно вечер играеше по улиците в Панагюрище, а училището беше на две минути от вкъщи и винаги поспивах повече. В гимназията в Пловдив отлетяха като миг най-безгрижните ми години, към които, смея да твърдя, често се връщам с носталгия”, казва по този повод Нора. След Пловдив завършва “Право” в УНСС. Тя беше лице на прогнозата за времето на „Нова” и призна, че пред обектива е тази, чиято роля трябва да изпълнява, но щом камерата изгасне - детската й усмивка веднага засиява - „такава, каквато е пред мама и тате”. От миналата седмица я гледаме в новото предаване на Българската национална телевизия „Питай БНТ”. И сега ние питаме Нора Шопова.

- Писали сме за Вас като за модел, но все пак коя е Нора Шопова преди появата й на телевизионния екран първо в Нова, а сега в БНТ?

- Истината е, че аз съм едно момиче, което е родено под щастлива звезда. Преди телевизионните ми изяви да започнат имах привилегията да пътувам по света и да се снимам за едни от най-популярните световни брандове и списания. Освен това завърших висшето си образование и срещнах любовта на живота си.

- Кой Ви покани да станете лице на БНТ?

- Сама пуснах CV и мотивационно писмо към телевизията майка. Не след дълго ме поканиха да се присъединя към отбора на спорта, но предвид извънредното положение, липсата на спортни събития и нуждата от яснота по наболели теми - създадохме кампанията “Питай БНТ”.

- Познавахте ли се с Драгомир Драганов преди това?

- Запознах се с Драго на първата ни среща за обсъждане на предаването. Просто ни представиха един на друг. Не познавах не само него, а и почти целия екип, с който работя в момента.

- Как моделът от международна величина и юрист по образование посегна към телевизионния екран?

- Съвсем естествено. Обичам светлината на прожекторите, а камерата е мой най-добър приятел вече повече от 8 години.

- На Светъл понеделник бе премиерата на предаването. То бързо набра скорост. Какъв оттук-насетне ще бъде акцентът на „Питай БНТ”?

- “Питай БНТ” е територия на зрителите. Ние просто сме техният глас. Всички теми, които селектираме за предаванията, са продиктувани от огромния зрителски интерес по даден проблем. Хората ни пишат на [email protected] и във Фейсбук, а ние събираме и обработваме въпросите им, и създаваме тема по тях. Активни са и това е радващо. В студиото каним специалисти и експерти по темите за деня. Стараем се да показване различни гледни точки. Никак не е лесно, обаче, да поканим гост от днес за утре, защото това е метода, по-който избираме темите, за да задоволим общественото желание.

- Ясно е как въпросите ще стигат до Вас, но няма ли опасност от „филтър” на тези, които са неудобни?

- Не, разбира се. Смятам, че доказваме това във всяко предаване до момента. Задаваме всякакви въпроси, още повече, че те идват на момента. Проблемът е, че зрителският интерес е огромен и ефирното време не стига, за да обърнем внимание на всяко питане. Затова ще правим продължения на най-наболелите теми. Моля хората просто да ни разберат и да не се сърдят. Даваме всичко от себе си, наистина.

- Реалната връзка между Вас и хората пред малкия екран криe ли опасения от нелицеприятни въпроси?

- Винаги ще се намери кой да изкаже некомпетентно или конспиративно мнение. Или да се оплаче, че е недоволен от едно или друго обстоятелство. В България сме богове на това да сме недоволни. Невъзможно е да се харесаме на всички, но се стараем да задоволим потребностите на мнозинството.

- Какви питания очаквате извън темата за коронавируса в трудното време на извънредно положение?

- Разбира се, че каквото и да са проблемите в обществото, в момента те опират до кризата с COVID-19. Повечето мнения и страхове са продиктувани от нея. Затова към момента темите, които се оформят, са все пряко свързани с пандемията и вредите от извънредното положение.

- Сигурно сте доволна от излъчените вече няколко предавания „Питай БНТ”?

- Щастлива съм. Наблюдавам буден интерес от страна на зрителите. Това е просто чудесно. Знам, че им помагаме, защото всеки се тормози от страховете си и има нужда от яснота, която ние внасяме. Зад “Питай БНТ” стои страхотен екип от професионалисти. Удовлетворена и благодарна съм.

- Имате тренинг за камера като модел, но различни ли са емоциите, когато застанете пред фотообектива и пред телевизионните камери?

- Разбира се. Нямат нищо общо. Отговорността е различна, адреналинът и емицията също. Общото е само едно - че и двете много ми харесват.

- Ще продължите ли да се занимавате с мода?

- О, да, естествено. Както досега, така и занапред.

- Популярна личност сте? Тежи ли това?

- Не мисля. Първо - това, че ме дават по телевизията не означава, че съм кой знае колко популярна. Сами избираме как да се държим. Известността за мен е оръжие, което ползвам само при крайна нужда. Обикновено съм си просто Нора.

- На кои правила и ценности в живота залагате?

- Вярвам, че светът, в който живеем, е наше отражение. Затова се уча на смирение, търпение и отзивчивост. Не толерирам агресията и лъжата. Знам, че каквото посея - това ще пожъна!

Пенка МИХАЙЛОВА


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С. СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48.

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С. СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48.

ДАВАМ ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, КВ.ЗАПАД, 0898 455 261.

ДАВАМ ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, КВ.ЗАПАД, 0898 455 261.
Всички