Пазарджик

Ръководството на "Костал": Не пестим сили и средства, за да предпазим здравето на служителите

  21.05.2020 16:33             
Ръководството на \

Работим в пълен синхрон с изискванията на здравните власти.

Към днешна дата положителните проби за коронавирус в „Костал България Аутомотив“ ЕООД - Пазарджик вече са 14. Пробите са потвърдени от Референтна лаборатория в Пловдив, след като от миналата седмица в най-голямото предприятие на територията на област Пазарджик започна масово тестване на служителите с PSR тестове. Тестването реално започна по инициатива на ръководството на завода, веднага след възстановяването на работата след едномесечно прекъсване на производствения процес по време на извънредното положение. Припомняме, че през месец април заводът беше напълно спрял производствената си дейност заради затварянето на границите и липсата на поръчки, а работата беше възстановена в началото на месец май.

Хората дали положителен резултат, на възраст от 22 до 58 години, са в добро здравословно състояние и са под карантина. Нито един от тях не е настанен за лечение в болница. РЗИ проследява контактите на заразените служители и техните семейства, които не са само от Пазарджик, но и от други градове. Проследяват се контактите и на работното място.

„Производствените линии, на които са установени служителите с положителни проби са затворени незабавно за пълна дезинфекция. Карантинират се за 24 часа, съобразно предписанията на РЗИ.“ – коментира Свилен Таков, финансов и административен директор на „Костал България Аутомотив“ ЕООД.  Таков допълни още, че столовата за хранене на персонала е напълно затворена още с обявяване на извънредното положение в средата на месец март. От тогава до днес ръководството на завода подсигурява на служителите си пакетирана храна, която се раздава индивидуално. Стаите за почивка също са затворени – персоналът може да почива, да се храни, да пуши навън. Метеорологичните условия го позволяват. Допълнителни ограничителни мерки са въведени и в специализирания транспорт, с който служителите пътуват до и от работното си място. Наети са допълнителни автобуси, така че да пътуват през място и всички са задължително с предпазни маски, каза още Свилен Таков.   

Мерките по дезинфекция се осъществяват под надзора и в пълен синхрон с изискванията на здравните власти. Ръководството на завода не пести сили и средства, за да предпази здравето на своите служители. В предприятието работят общо 2 500  души. След 5-ти май на поточните линии са не повече от 400 човека. Тестването на служителите продължава. Резултатите от започналото епидемиологично проучване в завода ще даде насоки и ще определи по нататъшния режим на работа на най-голямото предприятие в Пазарджишка област.  

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С. СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48.

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С. СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48.

ДАВАМ ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, КВ.ЗАПАД, 0898 455 261.

ДАВАМ ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, КВ.ЗАПАД, 0898 455 261.
Всички