Регионът

Црънчани решиха по кои направления да бъде разходвано дарението

  23.05.2020 15:01             
Црънчани решиха по кои направления да бъде разходвано дарението

Това става ясно от становището от разширеното съвещание на Обществения съвет за развитие на Црънча и фондацията  за бъдеще за Црънча с участието на ръководствата и други представители на читалище"Просвета", Пчеларско дружество -Црънча, Футболен клуб "Бенковски", Спортен клуб "Спартак" и други активисти и общественици.

С приетото становище относно реализацията на дарението за Црънча бе препотвърдена приетата позиция за делегиране на пълномощия на кмета Ангел Руков, както и за представяне на позицията на црънчани за направленията за разходване на средствата с оглед създаване на допълнителни предпоставки за устойчиво развитие на селото.

Същевременно бе отправена покана към общината, общинските съветници и представителя на дарителя да вземат участие в открито обществено обсъждане, в което да се влючат и още граждани на Црънча.

Основните направления за работа, заложени в становището, са следните:

1. Изграждане на парк "Свети Георги Победоносец” обхващащ местността „Гергьова черква” от параклис „Покров Богородичен”до края на м.”Стърбоджи поляни”обявена още от първия кмет на селото след Освобождението през 1880 г. за „свято място в което е забранено пашата на животни и сеч на клони и дървета”.

2. Финансиране на необходимите СМР и други благоустройствени мероприятия” по реализация на началния етап от създаване Общински комплекс за духовно и спортно развитие на територията на бившето основно училище „Васил Левски” и бившата сграда на ТКЗС.

3. Финансиране на довършителни и ремонтни работи по стадиона на ФК”Бенковски”, с.Црънча.

4. Финансиране на ремонт на покрив и сцена на читалище „Просвета”.

5. Подпомагане финансирането на неотложни спасителни работиспиращи разграбването на културно-историческото наследство над с.Црънча, чрез проучване и социализиране на съответните археологични обекти.

В становището се казва още:

„Предвиждаме по основните проектни направления да бъдат създадени работни групи по тяхното детайлизиране, разработване и контрол по реализацията им. За това и очакваме не само мнения и предложение, но и включване на компетентни специалисти като  доброволци в тях.

Моля мненията и предложенията да бъдат изразявани в съответните коментари  към настоящата публикация, а заявките за включване като доброволци да бъдат правени на:

https://drevnatsarina.blogspot.com/p/blog-page_30.html

От нашата позиция  и активно участие в обсъждането и реализацията на проектите зависи не само целесъобразното и ефективно оползотворяване на средствата, но и те - дарените  ни пари да станат добър слуга за благото на хората и селото ни, а не негов господар.

http://tzrancha-pz.bashtina.org/?p=422

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Ще пуснете ли детето си на градина след 1 юни?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ДА ЗАКУПЯ АПАРТАМЕНТ ДО 60 КВ.М.,ЦЕНТЪР, БЕЗ ПОСРЕДНИК, 0895 813 166

ТЪРСЯ ДА ЗАКУПЯ АПАРТАМЕНТ ДО 60 КВ.М.,ЦЕНТЪР, БЕЗ ПОСРЕДНИК, 0895 813 166

ДАВАМ  ПОМЕЩЕНИЕ  ПОД НАЕМ В С. ДИНКАТА, ПРИГОДЕНО ЗА АПТЕКА, 0895 813 166

ДАВАМ ПОМЕЩЕНИЕ ПОД НАЕМ В С. ДИНКАТА, ПРИГОДЕНО ЗА АПТЕКА, 0895 813 166

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА , ГЕНОФОНД  ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК : ANGELO SHUMAN , 0895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА , ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК : ANGELO SHUMAN , 0895 33 65 65.
Всички