Регионът

Победителят в Hell’s Kitchen от Сърница: Винаги се старая да бъда топ!

  30.05.2020 07:18             
Победителят в Hell’s Kitchen от Сърница: Винаги се старая да бъда топ!

ХАМБУРГ-СЪРНИЦА. Реджеп Бадев от Сърница спечели последния трети сезон на Hell’s Kitchen. Съгражданите му в родопския град са щастливи от триумфа, който се „върза” чудесно с празника Рамазан Байрам. 30-годишният Реджеп победи в тежък финал съперника Атанас и заслужено спечели голямата награда от 100 000 лева в кулинарното риалити. На финалната резервация в тримесечното шоу Наско обаче заложи на сигурното, а Реджеп реши

да импровизира и това се оказа печеливш ход

след като успя да приключи издаването на десертите с по-добро темпо

от Атанас и отново да го победи.

„Когото и да избера. няма да сгреша. И двамата сте виртуозни готвачи, но от победителя очаквам много повече. Той трябва да е крайно взискателен към себе си и околните, да е абсолютно непреклонен пред трудностите, да е лишен от комплекси и задръжки в кухнята, да е достатъчно разкрепостен, за да разкрива нови хоризонти. Такъв човек е Реджеп“. С тези думи шеф Ангелов безапелационно избра шампиона в тазгодишното шоу.

Самият Реджеп сега признава, че наградата му е още по-сладка, защото именно Наско е бил най-голямата му конкуренция и го определя не само като много добър готвач, но и като „енциклопедията на Hell’s Kitchen България”.

Реджи, както го наричаха колегите му в кухнята, е напуснал България още като бил на 5. Семейството му заживяло в Италия, така че обяснимо е, че любимата стихия на младия мъж е италианската кухня.

На Апенините той е завършил кулинарната академия „Грималди”,

днес работи като главен готвач на голям хотелски комплекс в Германия. В Хамбург е главен готвач и отговаря за ресторанти с различни кухни.

„Влязох в това шоу с основна цел да стана номер едно. Макар че по време на Hell’s Kitchen България не съм имал мисъл или усещане, че победата ми е в кърпа вързана или да съм се чувствал сигурен, че наградата ще е моя.

Винаги се старая да бъда топ!

Целият труд и всички трудности до края си заслужаваха. А аз се борих до край и дадох всичко от себе си, за да стана номер едно”, коментира Реджеп, който определя себе си като „борбен, страстен, нахъсан, креативен, способен, с лидерски качества да води всяка една кухня” и като „човек, който умее да преценява хората, да мотивира и да придава позитивна енергия.” Най-трудно в шоуто му било предизвикателството и онзи момент, когато участниците трябваше да си четат рецептите на гърба. За разлика от мнозина от конкурентите,

той не бил гледал предаването по телевизията преди да влезе в Кухнята на Ада

и за него всеки ден бил изненада, изпитание и приключение в най-голяма степен. За шеф Виктор Ангелов известният в предаването като „Италианското острие” кулинар-виртуоз казва, че е много вдъхновяващ, строг и справедлив. „Научих от шеф Ангелов нови умения, нови техники и много български вкусове, които биха ми помогнали за бъдещата ми работа. Научих също, че трябва да бъдеш постоянен, ако искаш да си на върха”, не крие сърничанинът.

Реджеп счита, че безспорно мъжете са по-добри готвачи от жените, защото са по-креативни и по-издръжливи на напрежение, а и по-рядко се поддават на емоции. Мечтае да работи в най-известния ресторант в света, но също така и да има собствен ресторант, където да създава нови рецепти, да твори във всяка една кухня и да сътворява шедьоври за клиентите. Една част от наградата мисли да инвестира в бъдещето си, а с другата да обиколи места в България, на които още не е ходил.

Ангел АНАТОЛИЕВ


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48
Всички