Други

НЧ „Христо Ботев” и руска писателка пак организираха конкурс за детска рисунка

  07.06.2020 07:47             
НЧ „Христо Ботев” и руска писателка пак организираха конкурс за детска рисунка

Можем да обичаме животните и онлайн

ПАЗАРДЖИК. Успешно приключи международният онлайн конкурс за детска рисунка на тема „Обичам животните“, организиран от НЧ "Христо Ботев-1897"-Пазарджик и писателката Инна Начарова от Русия.  Всички 33 деца, които участваха, нагледно показаха с картини, че наистина обичат животните. Участниците бяха от Пазарджик, старозагорското село Ръжена и Велико Търново.

Много трудно беше определянето на първите три призови места, признават организаторите. Победител е Марат Асанов от с. Ръжена, НЧ "Светлина-1928". Второто място е за Тодор Герджиков от първи "А" клас на ОУ "Любен Каравелов-Пазарджик, а третото място е за Памела Минчева от втори "А" клас при СУ "Георги Брегов"-Пазарджик.

Всички участници в конкурса ще получат специални дипломи от Русия,

а за първите трима наградени ще има и подаръци.

„Благодарим на колегите от Народно читалище "Светлина-1928" с. Ръжена, на учителките Христинка Илкова от ОУ "Любен Каравелов, Радка Личкова и Гинка Димитрова от СУ "Георги Брегов", и Десислава Колибанекова от ОУ "Стефан Захариев", които взеха дейно участие в организацията на конкурса. Благодарим и на всички деца – желаем им прекрасно и незабравимо лято”, коментира секретарят на НЧ „Христо Ботев-1897” Веска Минова.

Това е вторият конкурс, който читалището организира съвместно с Инна Начарова.

Писателката искрено обича България

Преди три години конкурсът за рисунка се проведе с ученици от СУ „Георги Брегов“, а децата рисуваха герои от нейни произведения. Инна Начарова знае български език, посещавала е многократно страната ни. Възхищава се от красотата на България, от нейните рози, от възрожденските  къщи. Една от последните изяви на Начарова е преводът на руски език на търсената от читателите книга „Сайбиева невеста“ на българския писател Боян Боев. Много от нейните творби са посветени на България. Запознавайки се с една от тях, литераторката Пенка Генурова написа: „Всяка книга дарява нещо ценно. Какво ми даде Вашата книга, скъпа Инна? Изящна словесност! Думи, които звучат като музика. Словесни форми, които рисуват картини и образи. Душа, която се докосва до вълшебството на живота. Очи, които виждат във всичко красота...

Морето, планината, хората - преминаващи през една фина чувствителност, която магията на словото превръща в изкуство. Това (и не само това) ми каза тази книга за Вас, скъпа Инна. Благодаря за този образ на България, който ми подарихте чрез словото си.“

Председателят на литературния клуб към читалището Петко Генуров също е очарован от творбите на Инна Начарова. Той и колегите му в културния дом си пожелават нови съвместни проекти с руската писателка.

Тодор ИВАНОВ

 


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48
Всички