Крими

14 са задържаните при специализираната полицейска операция в областта

  09.06.2020 14:46             
14 са задържаните при специализираната полицейска операция в областта

Днес сутринта „Знаме” писа, че на територията на област Пазарджик се провежда специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност. В нея взеха участие служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОД на МВР – Пазарджик, районните управления на МВР в гр. Пещера, гр. Пазарджик, гр. Септември, сектор „Пътна полиция“ и Дирекция „Жандармерия“. Акцията се провежда под надзора на Окръжна прокуратура – Пазарджик. В нея участват над 100 полицейски служители.

В момента специализираната полицейска операция продължава на територията на Пазарджишка област. За срок от 24 часа по Закона за МВР са задържани 14 лица на територията на гр. Белово, гр. Ветрен, гр. Пазарджик и селата Капитан Димитриево, Габровица, Мененкьово, Мало Конаре, Динката и Алеко Константиново. В хода на полицейските действия са открити и иззети близо 700 антични монети и предмети и три металотърсача, както и 625 грама марихуана, 26 растения с канабис, две незаконни пушки и близо 300 патрона от различен вид и калибър.  При проверки в жилища и автомобили полицаите са открили саморъчно направени цигари и тютюн без бандерол, както и 130 литра безакцизен алкохол.  Сред задържаните е и криминално проявен рецидивист, за който е установено,че е автор на две противозаконни отнемания на леки автомобили и кражба на сумата от 1 060 лева от търговски обект в гр. Пещера.  По случая са работили съвместно полицейски служители от районните управление в гр. Пазарджик и гр. Пещера. Той е засечен да управлява откраднатия автомобил, марка  „Пежо“ - с концентрация на алкохол в кръвта от 1,78 промила и под въздействието на наркотични вещества. До момента екипите на „Пътна полиция“ и „Охранителна полиция“ съвместно със служители от Дирекция „Жандармерия“ са извършили проверки на 675 моторни превозни средства и 734 лица. За констатираните нарушения са съставени 107 акта и 121 фиша.

Главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР - гл. комисар Ивайло Иванов посетиха днес с. Капитан Димитриево и с. Радилово във връзка със специализираната полицейска операция. Те се срещнаха с кметовете на двете села, като изразиха увереност, че до края на годината при битовата престъпност ще има драстичен спад.

„Днес се провеждат такива операции на територията на 24 населени места в страната“, каза пред журналисти главният прокурор  Иван Гешев. „Целта на прокуратурата и на МВР е да покажат, че имаме желание да защитим хората и да помогнем“, допълни обвинител №1.

„Това е поредната акция, която провеждаме с прокуратурата. Тя е на територията на няколко райони управления в Пазарджишка област.  Има адреси, на които са намерени наркотични вещества, оръжие, безакцизни стоки, като по тях  ще бъдат образувани досъдебни производства. Доволен съм от резултатите от акцията“,  каза главният  секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов.

 

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ТЪРСЯ ТРАКТОРИСТ, ТРУДОВ ДОГОВОР, ДОБРО ЗАПЛАЩАНЕ,  0896/ 530 441

ТЪРСЯ ТРАКТОРИСТ, ТРУДОВ ДОГОВОР, ДОБРО ЗАПЛАЩАНЕ, 0896/ 530 441

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА , ГЕНОФОНД  ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК : ANGELO SHUMAN , 0895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА , ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК : ANGELO SHUMAN , 0895 33 65 65.

ДАВАМ  ПОД  НАЕМ  АПАРТАМЕНТ,  ДВУСТАЕН, ОБЗАВЕДЕН,  В ПАЗАРДЖИК, 0876 167 663

ДАВАМ ПОД НАЕМ АПАРТАМЕНТ, ДВУСТАЕН, ОБЗАВЕДЕН, В ПАЗАРДЖИК, 0876 167 663
Всички