Четвъртък, 28 Яну 2021
 
Други

И трите заразени столични учителки ходили до Сърница

  10.06.2020 09:02             
И трите заразени столични учителки ходили до Сърница

Заразените три столични учителки от детска градина се разходили по незнайни причини до Сърница и вероятно там са се сдобили с коронавируса. Те са част от вчерашната статистика по данните на Националния оперативен щаб за цялата страна – 79 души, 15 от които са от Сърница. Възрастовата граница на болните в планинската община е от 11 до 82 години. Състоянието на повечето е добро и не са настанени за болнично лечение. Само една жена е хоспитализирана.

„Учителките са били в Сърница и ще разберем каква е причината за ходенето им до там. Не сме направили все още епидемиологично проучване“, заяви шефът на столичното РЗИ д-р Данчо  Пенчев. „Учителките са нарушили апела, който доцент Кунчев даде, да не се посещава това населено място“, добави той. „Към момента ще бъде изследван целият персонал от 49 души. Детската градина ще работи, като двете групи, където са констатирани положителните проби, ще бъдат затворени за днес, докато излязат пробите на персонала“, каза Пенчев.„Ако има други положителни проби на персонала, ще бъде затворена цялата детска градина“, добави той.

Вчера в Сърница са взети 59 проби. Днес предстои да бъдат изследвани 10 контактни лица в града.

Цехът в Доспат за производство за детски играчки от сряда се затваря за 14 дни със заповед на РЗИ. Усложнената ситуация със заразените с коронавирус в Доспат, Сърница и Сливен  стана повод националният здравен инспектор Ангел Кунчев да поиска удължаване на извънредното санитарно положение у нас до края на юни или с още месец. По тази причина Бойко Борисов свика Националния оперативен щаб, за да обсъдят налага ли се евентуално удължаване на извънредното положение.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48
Всички