Понеделник, 10 Авг 2020
 
Други

И трите заразени столични учителки ходили до Сърница

  10.06.2020 09:02             
И трите заразени столични учителки ходили до Сърница

Заразените три столични учителки от детска градина се разходили по незнайни причини до Сърница и вероятно там са се сдобили с коронавируса. Те са част от вчерашната статистика по данните на Националния оперативен щаб за цялата страна – 79 души, 15 от които са от Сърница. Възрастовата граница на болните в планинската община е от 11 до 82 години. Състоянието на повечето е добро и не са настанени за болнично лечение. Само една жена е хоспитализирана.

„Учителките са били в Сърница и ще разберем каква е причината за ходенето им до там. Не сме направили все още епидемиологично проучване“, заяви шефът на столичното РЗИ д-р Данчо  Пенчев. „Учителките са нарушили апела, който доцент Кунчев даде, да не се посещава това населено място“, добави той. „Към момента ще бъде изследван целият персонал от 49 души. Детската градина ще работи, като двете групи, където са констатирани положителните проби, ще бъдат затворени за днес, докато излязат пробите на персонала“, каза Пенчев.„Ако има други положителни проби на персонала, ще бъде затворена цялата детска градина“, добави той.

Вчера в Сърница са взети 59 проби. Днес предстои да бъдат изследвани 10 контактни лица в града.

Цехът в Доспат за производство за детски играчки от сряда се затваря за 14 дни със заповед на РЗИ. Усложнената ситуация със заразените с коронавирус в Доспат, Сърница и Сливен  стана повод националният здравен инспектор Ангел Кунчев да поиска удължаване на извънредното санитарно положение у нас до края на юни или с още месец. По тази причина Бойко Борисов свика Националния оперативен щаб, за да обсъдят налага ли се евентуално удължаване на извънредното положение.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Къде ще почивате това лято?


Резултати
Обяви

ПРОДАВАМ КЛИМАТИК "OSAKA", 12-ка, 380 лв. 0876 167 663.

ПРОДАВАМ КАРАВАНА ХОБИ, ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, ПЪЛНО ОБОРУДВАНЕ. 0988 373 794

ПРОДАВАМ КАРАВАНА ХОБИ, ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, ПЪЛНО ОБОРУДВАНЕ. 0988 373 794

ТЪРСЯ ТРАКТОРИСТ, ОБЩ РАБОТНИК, ЗАВАРЧИК. 0889 927 041

ТЪРСЯ ТРАКТОРИСТ, ОБЩ РАБОТНИК, ЗАВАРЧИК. 0889 927 041
Всички