Крими

1118 автомобила провериха вчера, заловиха и крадец на две возила

  10.06.2020 11:19             
1118 автомобила провериха вчера, заловиха и крадец на две возила

Вчера на територията на областта бе реализирана специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност. Както вече ви информирахме, тя обхвана десетки населени места на територията обслужвана от полицейските управления в Пазарджик, Пещера и Септември.

Окончателни резултати по отношения на контрола над водачите на МПС по време на акцията:

 • общо проверени МПС  - 1118 бр.
 • съставени актове за установените административни нарушения – 116 бр.
 • съставени фишове – 126

 

По характерни нарушения:

 • неправоспособни водачи – 6
 • без предпазни колан или каска – 82
 • без задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ – 7
 • без годишен технически преглед – 27
 • без регистрационни табели – 4
 • технически неизправни МПС - 14
 • управление и говорене по мобилен телефон – 8
 • нередовни документи – 39

 

В хода на полицейските действия криминалисти от районното управление в Пазарджик  са установили и задържали автор на грабеж на мобилен телефон от района на пазарджишкото село Мало Конаре. Преди два дни 67-годишният А.К. от същото село извършил грабеж на мобилния телефон на негов съселянин - С.С.- 59г. По случая е образувано досъдебно производство.

Както съобщихме, най-фрапиращ се оказа случая с криминално проявения рецидивист Е. Й.- 36г. от Пазарджик. По разобличаването му работиха съвместно криминалисти от полицейските управления в Пазарджик и Пещера.

В РУ-Пазарджик бил получен сигнал за противозаконно отнет лек автомобил „Пежо“ от района на улица „Пловдивска“. Возилото е собственост на частна фирма. Шофьорът на автомобила извършвал разносна търговия и слязъл, за да вземе доставките на клиентите. Издебвайки това, извършителят седнал зад волана и потеглил.

Незабавно входно-изходните артерии на областния град били блокирани, но автоапашът успял да се измъкне по посока за Пещера. Автопатрули на пещерското районно управление успели да го засекат и последвало преследване. Не след дълго беглецът бил спрян и задържан. Оказало се, че пазарджиклията е зад волана с 1.78 промила концентрация на алкохол и с положителна проба за наркотични вещества. С него започнали да работят криминалисти от двете полицейски управления

Така се установило, че криминално проявеният мъж е автор и на друга кражба на автомобил, ползван от жител на областния град. Преди два дни „Опел“-ът бил открит изоставен на територията на пловдивско село.

Е.Й. е извършил и две кражби през миналия месец. На 5 май той отмъкнал дамска чанта с лични документи и сумата от 200 лева, притежавани от 57-годишна пазарджиклийка. На 11 май откраднал от камион, паркиран в Пазарджик, мъжка кожена чанта на водача му със сумата от 1060 лева. Дръзкият апаш е задържан първоначално за срок от 24 часа в ареста на РУ-Пещера. Срокът на задържането му е удължен от прокуратурата със 72 часа, а работата по документиране на престъпната му дейност продължава и към момента.    

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Къде ще почивате това лято?


Резултати
Обяви

ПРОДАВАМ КЛИМАТИК "OSAKA", 12-ка, 380 лв. 0876 167 663.

ПРОДАВАМ КАРАВАНА ХОБИ, ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, ПЪЛНО ОБОРУДВАНЕ. 0988 373 794

ПРОДАВАМ КАРАВАНА ХОБИ, ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, ПЪЛНО ОБОРУДВАНЕ. 0988 373 794

ТЪРСЯ ТРАКТОРИСТ, ОБЩ РАБОТНИК, ЗАВАРЧИК. 0889 927 041

ТЪРСЯ ТРАКТОРИСТ, ОБЩ РАБОТНИК, ЗАВАРЧИК. 0889 927 041
Всички