Понеделник, 26 Oct 2020
 
Пазарджик

Кметът Тодор Попов: Ще преасфалтираме бул. „Христо Ботев“

  16.06.2020 17:32             
Кметът Тодор Попов: Ще преасфалтираме бул. „Христо Ботев“

На 23 юни ще бъдат открити ремонтираният околовръстен път в Пазарджик и пътят за Пловдив. Обновяването на инфраструктурата в Пазарджик продължава с още две важни отсечки.

„След преговори с АПИ получихме подкрепата им за ремонт на участъка от Бошулско шосе по бул. „Александър Стамболийски”, „Христо Ботев” до Регионалната библиотека „Никола Фурнаджиев” и „Била” до връзката с околовръстния път, чийто ремонт сега завършва. Вече тече проектирането на този участък и се надявам до края на годината да го видим ремонтиран.“, съобщи кметът на община Пазарджик Тодор Попов. „Това е пътят на целия тежък трафик, свързващ София с Пловдив от едната страна, както с Пещера и Велинград от друга. Трафик, който години наред създава проблеми на живеещите по целия булевард „Христо Ботев“.

За да се заздрави този участък ще бъде направено студено пресиране, каквото беше направено на околовръстния път, ще се оправят нивелетите, за да не се образуват повече локви, ще се подменят и бордюрите, разясни кметът на Пазарджик.

„Другият важен участък, който ще ремонтираме и с който ще затворим кръга на реновираните важни за трафика отсечки е ул. „Свобода” – тя се намира при края на ул. „Петър Бонев”, минава зад Полицейското училище и излиза на края на ул. „Стефан Караджа” при Добровнишко шосе. Това е участък от 500-600 метра, който е много важен за града ни. Там минава тежък трафик и трябва да се погрижим за къщите на живеещите там”, заяви Попов.

През следващата седмица предстои да бъде пуснато движението по основно ремонтирания околовръстен път на Пазарджик - бул. „Стефан Стамболов”, както и по път 1-8 – Пазарджик – Пловдив. Официалното откриване на двата ремонтирани участъка е насрочено за 23 юни, съобщи кметът на Пазарджик Тодор Попов. „Най-вероятно още преди откриването – до края на седмицата, ще бъде отворен за движение пътят до Пловдив, защото това ще е в улеснение на хората”, заяви още Тодор Попов и допълни, че в Пазарджик ще продължи обновяването на пътната инфраструктура с други две важни отсечки, които са свързани с досега ремонтираните.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?


Резултати
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ДАВАМЕ СТАЯ ПОД НАЕМ, ЗА  УЧЕНИЧКА ИЛИ ЖЕНА, НЕПУШАЧКА, В ИДЕАЛНИЯ ЦЕНТЪР НА ГРАДА, БЕЗПЛАТНА КАБЕЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ И ИНТЕРНЕТ, 034/ 46 02 80.

ДАВАМЕ СТАЯ ПОД НАЕМ, ЗА УЧЕНИЧКА ИЛИ ЖЕНА, НЕПУШАЧКА, В ИДЕАЛНИЯ ЦЕНТЪР НА ГРАДА, БЕЗПЛАТНА КАБЕЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ И ИНТЕРНЕТ, 034/ 46 02 80.

ТЪРСИМ РАБОТНИЦИ ЗА ОПАКОВАНЕ НА ЗАКУСКИ, КАНДИДАТИТЕ С ОПИТ СА С ПРЕДИМСТВО, ЗАПЛАТА ОТ 800 ДО 1000 ЛВ.,  0988 390 693 , 0899 333 459

ТЪРСИМ РАБОТНИЦИ ЗА ОПАКОВАНЕ НА ЗАКУСКИ, КАНДИДАТИТЕ С ОПИТ СА С ПРЕДИМСТВО, ЗАПЛАТА ОТ 800 ДО 1000 ЛВ., 0988 390 693 , 0899 333 459
Всички