Понеделник, 26 Oct 2020
 
Пазарджик

Днес откриват официално ремонтирания път за Пловдив

  23.06.2020 06:04             
Днес откриват официално ремонтирания път за Пловдив

След преговори с АПИ вече е ясно -  преасфалтират и бул. „Христо Ботев”

ПАЗАРДЖИК. Днес официално ще бъдат открити ремонтираната 17-километрова отсечка по път I-8 – Пазарджик-Пловдив, както и основно реновираният околовръстен път на Пазарджик - бул. „Стефан Стамболов”. Още от миналата сряда обаче бе отворен за движение ремонтираният участък на пътя от Пазарджик за Пловдив (до отклонението за Цалапица). Трасето е едно от най-натоварените в Пазарджишка област. То е реновирано със средства от бюджета на АПИ и инвестицията е за 25,3 млн. лв. Досегашното четириклонно кръстовище за с. Мало Конаре и с. Огняново е реконструирано в кръгово. След ремонта отсечката е със стабилизирана пътна конструкция, нови геомрежи, нова асфалтова настилка, монтирани са нови пътни знаци. Положена е нова маркировка, а за повишаване безопасността на движението в района на кръговите кръстовища в участъка е положена шумна маркировка. Възстановителните дейности включват оформяне на банкети и подобряване на отводняването. Продължава монтирането на ограничителните системи, затова е нужно шофьорите да карат с повишено внимание.  В тази връзка Тодор Попов допълни, че в Пазарджик ще продължи обновяването на пътната инфраструктура с други две важни отсечки, които са свързани с досега ремонтираните.

„След преговори с АПИ получихме подкрепата им за ремонт на участъка от Бошулско шосе по бул. „Александър Стамболийски”, бул. „Христо Ботев” до Регионалната библиотека „Никола Фурнаджиев” и „Била” до връзката с околовръстния път, чието обновяване сега завършва. Вече тече проектирането на този участък и се надявам до края на годината да го видим ремонтиран“, съобщи градоначалникът. Другият важен участък, който ще се ремонтира и с който ще се затвори кръгът на реновираните важни за трафика отсечки, е ул. „Свобода” – тя се намира при края на ул. „Петър Бонев”, минава зад Полицейското училище и излиза на края на ул. „Стефан Караджа” при Добровнишко шосе.

 Катя ФИЛИПОВА


Свързани
Последни новини
Анкета

Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?


Резултати
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ДАВАМЕ СТАЯ ПОД НАЕМ, ЗА  УЧЕНИЧКА ИЛИ ЖЕНА, НЕПУШАЧКА, В ИДЕАЛНИЯ ЦЕНТЪР НА ГРАДА, БЕЗПЛАТНА КАБЕЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ И ИНТЕРНЕТ, 034/ 46 02 80.

ДАВАМЕ СТАЯ ПОД НАЕМ, ЗА УЧЕНИЧКА ИЛИ ЖЕНА, НЕПУШАЧКА, В ИДЕАЛНИЯ ЦЕНТЪР НА ГРАДА, БЕЗПЛАТНА КАБЕЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ И ИНТЕРНЕТ, 034/ 46 02 80.

ТЪРСИМ РАБОТНИЦИ ЗА ОПАКОВАНЕ НА ЗАКУСКИ, КАНДИДАТИТЕ С ОПИТ СА С ПРЕДИМСТВО, ЗАПЛАТА ОТ 800 ДО 1000 ЛВ.,  0988 390 693 , 0899 333 459

ТЪРСИМ РАБОТНИЦИ ЗА ОПАКОВАНЕ НА ЗАКУСКИ, КАНДИДАТИТЕ С ОПИТ СА С ПРЕДИМСТВО, ЗАПЛАТА ОТ 800 ДО 1000 ЛВ., 0988 390 693 , 0899 333 459
Всички