Пазарджик

В местните болници има свободни легла за Ковид-болни

  24.06.2020 14:11             
В местните болници има свободни легла за Ковид-болни

ПАЗАРДЖИК. Предвид прогресивното нарастване на броя заразени с Ковид-19 в общините от родопската част на областта, днес проведохме среща с кметове на въпросните три общини - Сърница, Ракитово, Велинград. Както и с управителите на двете лечебни заведения на територията на Велинград - МБАЛ "Велинград" и МБАЛ "Здраве". Това съобщи областния управител Стефан Мирев след края на заседанието на Областния кризисен щаб.

- На срещата бе взето решение до края на днешния ден управителите на двете болници да представят на кмета на общината възможни варианти за реорганизация на отделенията, за да може в тях да се настаняват нови заразени с коронавирус при евентуално разрастване на епидемията в родопските общини - уточни още Мирев.

На въпроса дали към момента има свободни легла в лечебните заведения, отговори д-р Фани Петрова, директор на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) - Пазарджик.

- Да. Организацията е направена така, че да може при запълнен капацитет на леглата в конкретна кризисна точна, каквато в момента се явява Велинград, да се пренасочват положителни болни към Пазарджик. В областния град свободни към момента легла има в МБАЛ-Пазарджик, МБАЛ "Хигия", МБАЛ "Здраве", както и в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания. Свободни легла има и в панагюрската Уинхоспитал.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ТЪРСЯ ТРАКТОРИСТ, ТРУДОВ ДОГОВОР, ДОБРО ЗАПЛАЩАНЕ,  0896/ 530 441

ТЪРСЯ ТРАКТОРИСТ, ТРУДОВ ДОГОВОР, ДОБРО ЗАПЛАЩАНЕ, 0896/ 530 441

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА , ГЕНОФОНД  ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК : ANGELO SHUMAN , 0895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА , ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК : ANGELO SHUMAN , 0895 33 65 65.

ДАВАМ  ПОД  НАЕМ  АПАРТАМЕНТ,  ДВУСТАЕН, ОБЗАВЕДЕН,  В ПАЗАРДЖИК, 0876 167 663

ДАВАМ ПОД НАЕМ АПАРТАМЕНТ, ДВУСТАЕН, ОБЗАВЕДЕН, В ПАЗАРДЖИК, 0876 167 663
Всички