Работници от Грашево спират да пътуват до други населени места

  25.06.2020 16:55             
Работници от Грашево спират да пътуват до други населени места

Общинският щаб за предприемане  на мерки против разпространението на COVID-19 проведе свое заседание днес.

Членовете му взеха решение да бъде напомнено на кметовете и кметските наместници на населените места в община Велинград  да следят дали жителите им спазват противоепидемичните мерки, разписани в Заповед № РД-01-354 от 22.06.2020 год. и Заповед № РД-01-353 от 22.06.2020 год. на Министъра на здравеопазването. При констатиране на нарушения на горепосочените заповеди да бъдат сезирани компетентните органи за съдействие.

На заседанието бяха обсъдени и предстоящите големи мероприятия - Третия офроуд събор  и Деня на Велинград. Стана ясно, че те ще бъдат проведени при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, съгласно последните заповеди на министър Ананиев.

 „Най-важно е да се спазва дистанция, да има дисциплина и самоконтрол и не на последно място-добра лична хигиена и дезинфекция.”- заяви в заключение д-р Коев.

 На днешното заседание стана ясно, че кметът на община Велинград д-р Коев и ръководството на  ОДМВР-Пазарджик са предприели адекватни мерки против разпространението на COVID-19 в Грашево. Там са доказани 2 случая на заболели, като е преустановено пътуването на работници от Грашево към други населени места от областта. Всички контактни лица на болните от първа линия са поставени под карантина. При поява на симптоми при тях и при други хора, живеещи в селото, трябва да бъдат уведомявани служителите на РЗИ-Пазарджик, които да посетят населеното място и да вземат проби за PCR тестове.

Във връзка с колективната оставка на медиците от "МБАЛ-Велинград" - ЕООД, управителят на болницата д-р Жеко Чешмеджиев сподели, че очаква  входирането на въпросната оставка в деловодството на  болничното заведение. След това ще бъде уведомен и принципала- Общински съвет-Велинград.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48
Всички