Други

Александър Симов: Разделителната линия в БСП е отношението към ГЕРБ

  30.06.2020 18:35             
Александър Симов: Разделителната линия в БСП е отношението към ГЕРБ

"Отношението към ГЕРБ е разделителната линия в БСП - в какви коалиции трябва да участва БСП и  какво трябва да се забрани$. Това заяви Александър Симов, говорител на ПГ на "БСП за България", пред БНТ. И допълни, че Корнелия Нинова нееднократно е заявявала, че никога няма да се коалира с ГЕРБ. Кирил Добрев трябва да заяви ясно отношение по този въпрос. Това е една от темите, по която в кампанията за председател на партията всеки трябва ясно да заяви позиции".

"Двамата основни претенденти за лидерския пост в БСП са Корнелия Нинова и Кирил Добрев. Вчера вече видях ясна заявка от страна на Кирил Добрев, че той ще участва в състезанието - нещо, което доскоро го нямаше като твърдение от негова страна. Това е важно да се случи като процес, защото доскоро част от хората в БСП работеха срещу това да има пряк избор - една от най-важните демократични реформи, предприети в партията. Вече имаме състезание. Призовавам всички членове на БСП на 12 септември да излязат и да заявят с гласа си в каква посока искат да се движи БСП", каза още той. Симов категорично отхвърли  твърдението на Добрев, че Корнелия Нинова не познава БСП: "Моите впечатления са, че Корнелия Нинова познава много добре организационния живот и е наясно с проблемите, които имат партийните организации. Ненапразно тя е масово припознавана като следващия лидер от членовете на БСП".

По думите на Симов БСП трябва да продължи да предлага своите леви решения за България. "Историята е изключително иронична - оказа се, че всичко онова, което ние сме говорили от 2017 г. насам, включително заложили в предизборната си платформа, днес се осъществява. Проблемът е, че се осъществява от ГЕРБ, а те са в състояние да унищожат всяка една добра идея. Но се вижда, че идеите, които БСП е развивала - за повече българската стока в магазините, за по-голямо държавно участие - днес започват актуално да влизат като теми. Ако БСП имаше тогава възможността да реализира тези идеи, България щеше да бъде много по-подготвена за кризата", смята социалистът.

Александър Симов отбеляза, че в България напоследък са се натрупали много скандали, които в друга държава вече биха свалили правителството. "Много по-голям скандал от "спинкащия" премиер е решението на ВАС, с което фермерката от Болярово спечели делото си срещу държавата. Това ни показва едно - две години държавата е лъгала българските граждани, без ясни доказателства  унищожи много стопанства на български граждани и днес не носи никаква отговорност за това. В друга държава само заради този скандал- правителството щеше да падне. Когато преди две години от БСП постоянно говорихме, че трябва да се помисли за хората и че не е необходимо да се изтребват поголовно животните, ни обвиниха, че правим опит за държавен преврат", припомни той.

Говорителят на парламентарната група на БСП коментира, че БСП не се притеснява от новите политически проекти, които се създават. Според него Васил Божков не е сериозен в намерението си за създаване на политическа партия. "Божков имаше свой собствен политически проект досега и той се казваше ГЕРБ. Много трудно мога да си го представя сега като ръководител на проект срещу ГЕРБ", каза още Симов.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Къде ще почивате това лято?


Резултати
Обяви

ДАВАМ ОБЗАВЕДЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 62КВ.М - О887239819

ДАВАМ ОБЗАВЕДЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 62КВ.М - О887239819

ДАВАМ ГАРАЖ ПОД НАЕМ, 0896 454 726.

ДАВАМ ГАРАЖ ПОД НАЕМ, 0896 454 726.

ДАВАМ СТАЯ ПОД НАЕМ ЗА ЖЕНИ, 0897 857 233

ДАВАМ СТАЯ ПОД НАЕМ ЗА ЖЕНИ, 0897 857 233
Всички