Регионът

Премиерът Бойко Борисов обиколи Велинград и Сърница

  02.07.2020 11:48             
Премиерът Бойко Борисов обиколи  Велинград и Сърница

Както „Знаме” писа, днес премиерът Бойко Борисов посети Велинград. С него в автомобила, по време на излъчването на живо във Фейсбук, пътуваха кметът на общината д-р Костадин Коев, зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков и финансовият министър Владислав Горанов.

Обиколката започна от Околовръстния път на града, който в момента се ремонтира.

-Хората отдавна чакат този ремонт - подчерта кметът. - Ще има отводняване в цялата част, ще бъдат обхванати повърхностните води. Цял един квартал от години среща проблеми с отводняването на отпадните води. Ще ги включим и тях. Водите минават през дворове и къщи и повече от 30 години мъчат хората. Търчат там с едни тапи, запушват каналите, създават им се много главоболия, много неприятности. Но дойде време на това да се сложи край.

Ще се разшири малко габаритът на пътя и той ще стане перфектен. Той е изключително важен специално за квартал "Чепино", защото позволява по най-бързия и най-лесен начин да се стига до Пазарджик, София, Бургас и т. н. В същото време ще облекчи много трафика на туристопотока.

-Беше като блато - наводнения и от най-малкия дъжд, допълни Николай Нанков. – Стана като мини Околовръстно на Велинград, включително в посока Сърница. В момента пътят е общински, но ние направихме процедура да го направим държавен. Ще се поддържа от "Пътно управление". А републиканския път, който минава през центъра на Пазарджик, ще стане общински. 

Зам.-министърът на регионалното развитие изтъкна още, че пътят Велинград-Сърница, на който миналата година е започнал ремонтът, сега се довършва. Автомобилът на премиера мина и оттам.

-Полага се маркировка, монтират се бордюри. 47 километра е дълъг този път. Той е един от най-живописните, но беше и един от най-лошите в Родопите.

-Родопите са важни, в над 12 села правим инфраструктура, училища. Ще се възползваме от парите, които ще отпуснете през МОН за ремонти на детски градини. В Света Петка ще изградим чисто нова детска градина и т. н. Така че с инфраструктурата селата са живи – обясни още д-р Коев на министър председателят.

Той пък се поинтересува кметовете в района от кои партии са. Градоначалникът му отвърна, че са смесени – и от ГЕРБ, и от ДСП.

По време на пътуването автомобила спира няколко пъти, за да поговори той с работници и полицаи. Един от работниците го покани да гостува в Црънча.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48
Всички