Други

Кметът на Бургас: Полицията сгреши, като не допусна протестиращите до "Росенец"

  11.07.2020 12:45             
Кметът на Бургас: Полицията сгреши, като не допусна протестиращите до \

Оценявам като грешка решението на полицията за недопускането на протестиращите до парк "Росенец" и неговия плаж. Категорично смятам, че именно това покачва градуса на напрежението. Това каза пред БНТ кметът на Бургас Димитър Николов. На въпрос защо симпатизанти на ДПС са допуснати първи на плажа, въпреки че първи желанието си да протестират там са заявили подкрепящите съпредседателя на "Да, България" Христо Иванов и са получили разрешение за това, Николов заяви, че полицията ги е допуснала, защото са дошли първи.

Той обяви, че ще отпътува веднага за парка "Росенец", след като част от протестиращите заедно с бившия правосъден министър Христо Иванов се събраха пред сградата на Община Бургас.

Те обявиха пред градоначалника, че протестът ще се измести пред сградата на общината, тъй като не били допуснати от полицията до имение в парка "Росенец", свързано с почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Отивам на място със заявителя на протеста Христо Иванов, за да разговарям с органите на реда за осигуряване на достъп, заяви пред журналисти Димитър Николов.

Преди това се стигна до сблъсъци в "Росенец". Първоначалното полицията не допусна привържениците на "Да, България" до плажа, където са симпатизантите на ДПС, след което се отправиха към общината в Бургас. Оттам с градоначалника отново тръгнаха към "Росенец". Въпреки, че Николов искаше да съдейства на "Да, България" той бе посрещнат с  бутилки с вода. Няколко минути по-късно протестиращите успяха да пробият кордона на полицията, което доведе и до арест съмишленика на Христо Иванов - Ивайло Мирчев.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48
Всички