Пазарджик Шаблон категория

Откриха Зоната на здравето с две шампионски купи и много балони (снимки)

  14.07.2020 14:04             
Откриха Зоната на здравето с две шампионски купи и много балони (снимки)

ПАЗАРДЖИК. Зоната на здравето може да служи за пример за всеки един град. Това заяви спортният министър Красен Кралев, който дойде за откриването на обновения комплекс за отдих и спорт. Две шампионски купи бяха подарени на кмета Тодор Попов, а малко по-късно във въздуха литнаха десетки балони, пуснати от футболистите на ДФК „Орлета”, които ще тренират тук. Заедно с министъра дойде президентът на Българската федерация по волейбол Любо Ганев.

Писахме, че спортният комплекс, известен като „Зона на здравето“, комбинира площадки и зони за различни видове спорт с новоизградени площадка за фитнес на открито, игрище за волейбол, игрище за баскетбол и игрище за тенис на корт. Изцяло рехабилитиран е стадионът, където е положена нова тревна настилка, изградена е модерна поливна система, а трибуните за зрители са възстановени.

„Аз съм изключително благодарен на г-н Попов, за това, че ме покани за откриването на този прекрасен комплекс, както и за това, което с Рени правят за спорта тук.

Неслучайно Пазарджик е Европейски град на спорта за тази година

Приветствам това, което се прави за спорта през последните години. Тук сме, за да подкрепим действията на администрацията. Ще подпомогнем и ще реконструираме отвън зала „Васил Левски”, а отделно ще отпуснем средства за ремонт на залата за джудо. Кметът и екипът му иматпълната ни подкрепа – заедно ще работим за просперитета на пазарджишкия и на българския спорт”, каза министърът.

Томахавката с президента на БФВ Любо Ганев явно е заровена,

въпреки скандалното решение на федерацията за прекратяването на първенството и последвалите документални действия на чиновниците. Сега волейболната легенда бе редом до Тодор Попов.

„Радвам се, че съм тук по покана на г-н Попов. Искам да го поздравя за всичко, което прави не само за българския волейбол (знаете, че аз много пъти съм давал ВК „Хебър” за пример как трябва да се работи последователно и как трябва да се развива), а за приноса им за целия български спорт. Ако има още много кметове като него, със сигурност спортът в България ще бъде на много по-различно ниво”, каза Ганев.

„Днес е поредният хубав и важен ден, защото реновирахме тази част от града ни, която да стане част от голям ансамбъл, заяви кметът Попов. Ние работим последователно стъпка по стъпка, но имаме ясно дефинирани цели и план. Аз съм човек, който си държи на думата, затова тук пред г-н министъра Кралев и г-н Ганев и пред всички вас искам да потвърдя –

искам след няколко години Пазарджик да има най-добрата спортна база

за развитието на нашите спортисти и да сме наистина фаворити в почти всички спортове. Искам Пазарджик да бъде един успешен модел, който да се мултиплицира в цяла България и да стане национален. Защото това е важно, каза още кметът Попов. Той благодари за отношението на гостите към Общината и към жителите й, заявено с присъствието им. И заяви, че иска в края на тази година общината да постигне над 55 процента общо спортуване на населението. „Спортът за здраве е още по-важен от високото спортно майсторство. Неслучайно Пазарджик е единственият град, в който не се заплаща нищо нито за ползването на спортни съоръжения, нито за посещаването на спортни събития. Ние имаме 36 клуба, които развиват 28 вида спорт, а всеки клуб всяка година получава събсудия, откакто съм кмет, която им позволява пълна обезпеченост. Затова за миналата година имаме над 1850 медала от държавни, балкански, европейски и световни първенства. Но трябва да пазим всичко това. Имаме ангажимент следващите два месеца амфитеатралната сцена с около 150 места, на която да се правят хепънинги и спортни събития. Началото на следващата година най-късно ще стартира ремонтът на залата, за да може до лятото на 2021-а да е готова за нашите бадминтонисти и баскетболисти”, допълни Попов.

Председателката на сдружение „Пазарджик спортува” Ренета Камберова определи Зоната като „невероятен спортен парк”, в който всеки може да спортува или отдъхва.

„Горди сме, но още по-горди сме от това, че

спортистите ни продължават да бъдат най-добрите в България

Затова и сега продължаваме традицията да награждаваме шампионите всеки месец. За пореден път показахме, че сме най-добрите в България”, каза Ренета Камберова и честити затвърдените и през настоящата година шампионски титли на мъжкия тим на „Хебър” в аматьорската лига по баскетбол, както и на жените на „Бадминтон скуош клуб Пазарджик”.

Междувременно старши треньорът на „Бадминтон скуош клуб Пазарджик” Неделчо Кесов и президентът на БК „Хебър” Янислав Марков  връчиха като подарък на Тодор Попов прясно спечелените купи, а той ги премира съответно с 1000 и 500 лева за успеха. По 100 лева паричен стимул пък получиха шампионите Михаела Стефанова (фехтовка, СК „Пентатлон”), Васил Попов, Кристияна Димова и Никол Колишева (колоездене, КК „Печенеги”), Иван Стоев (самбо, ОСК „Пазарджик”), Александър Рибников, Димитър Шулеков и Васил Чуков (кикбокс, СК „Спартак”).

Кметът Попов обеща да покани на плаж за 24 май догодина на Балона министър Кралев и Любо Ганев.

„Ще направим целия комплекс, за да продължат да идват тук хора от цяла България, да наперим още повече гребените – трябва да имаме самочувствие, че правим нещо, което е важно”, каза Попов.

Дочо ЧАНЕВ


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48
Всички