Пазарджик

Почина анестезиологът д-р Георги Влайков

  15.07.2020 21:59             
Почина анестезиологът д-р Георги Влайков

ПАЗАРДЖИК. Днес внезапно почина д-р Георги Влайков. Той е първият анестезиолог, който отиде да помага на ОАИЛ (отделението за анестезиология и интензивно лечение на МБАЛ-Пазарджик), след като част от екипа му, включително началника, се заразиха с коронавирус. Първоначално д-р Влайков е дошъл за няколко дни, но тъй като пациентите се увеличавали непрекъснато, останал да работи в отделението до днес.

Д-р Влайков е на 65 години. За него близките, колегите и признателните пациенти говорят като за „голям Човек” и „истински Дон Кихот”. Спасил е хиляди човешки животи през лекарската си практика.

За неговия живот се бори всеотдайно съпругата му д-р Мая Влайкова. Тя също е анестезиолог и докато чака да дойде линейката на Бърза помощ, му прави обдишване и сърдечен масаж в продължение на 10 минути.

Д-р Влайков бе всеотдаен в професията и посвети целия си живот на медицината, казват за него от МБАЛ-Пазарджик. Той завършва висшето си медицинско образование през 1987 г. и веднага след това започва работа в тогавашната Окръжна болница в Пазарджик Той беше началник на ОАИЛ.

За д-р Влайков д-р Елисавета Генчева от болница „Хигия” си спомни във Фейсбук:

„Днес е починал един уважаван колега анестезиолог - реаниматор от златните години на МБАЛ Пазарджик. Бяхме дълги години заедно на работа - млади, енергични, денонощно ангажирани, целеустремени, четящи, можещи, допълващи се, действащи със знания и хъс, с отговорност и мечтателност...”

„Знаме” изказва съболезнования на близките и колегите му.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48
Всички