Спорт

Тишо Трифонов с двойно държавно злато в канадската борба

  30.07.2020 19:33             
Тишо Трифонов с двойно държавно злато в канадската борба

ДОБРИЧ. Тихомир Трифонов от Пазарджик спечели два златни медала от националния турнир по канадска борба „Воля за победа”. Железният атлет, който е носител на световен бронз от Будапеща‘2017 за хора с увреждания, за първи път дублира златото. Турнирът в Добрич събра 100 участници от цялата страна – и здрави „канадци”, и такива с двигателни затруднения. Състезанието премина в няколко категории: деца до 15 години – лява и дясна ръка, мъже – лява и дясна ръка, жени – лява и дясна ръка, за хора без увреждания и хора с увреждания. Тихомир участва в две категории на дясна ръка – до 80 и над 80 кг, като във всяка една от тях постигна по четири победи над корави съперници и два пъти се качи на върха на почетната стълбичка.

„Щастлив съм! Чувствам се в супер форма. Противници, които са ме затруднявали преди, сега ги размазах. Организацията беше на ниво – състезанието се проведе в заведение тип „рокерски бар”, а публиката ни подкрепяше. Тази година включих в подготовката усилени серии на лост – 4 серии по 7 набирания сутрин и 4 по 7 следобед, отделно наблегнах и на упражненията с ластик на китката с тегло до 79 кг, плюс дърпане с пружини на шведска стена”, коментира шампионът пред „Знаме”.

Турнирът „Воля за победа” в северния град се организира за пета година от Сдружение „Хищник” с председател Захари Стоянов – вицесветовен , вицеевропейски и републикански шампион по канадска борба за хора с увреждания. Турнирът беше подкрепен от Община Добрич и редица спонсори. Шампионът Трифонов пък започва да мисли за държавното първенство в края на септември в Кърджали. И да гони следващата цел - параолимпиадата в Токио догодина.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48
Всички