Спорт

Тишо Трифонов с двойно държавно злато в канадската борба

  30.07.2020 19:33             
Тишо Трифонов с двойно държавно злато в канадската борба

ДОБРИЧ. Тихомир Трифонов от Пазарджик спечели два златни медала от националния турнир по канадска борба „Воля за победа”. Железният атлет, който е носител на световен бронз от Будапеща‘2017 за хора с увреждания, за първи път дублира златото. Турнирът в Добрич събра 100 участници от цялата страна – и здрави „канадци”, и такива с двигателни затруднения. Състезанието премина в няколко категории: деца до 15 години – лява и дясна ръка, мъже – лява и дясна ръка, жени – лява и дясна ръка, за хора без увреждания и хора с увреждания. Тихомир участва в две категории на дясна ръка – до 80 и над 80 кг, като във всяка една от тях постигна по четири победи над корави съперници и два пъти се качи на върха на почетната стълбичка.

„Щастлив съм! Чувствам се в супер форма. Противници, които са ме затруднявали преди, сега ги размазах. Организацията беше на ниво – състезанието се проведе в заведение тип „рокерски бар”, а публиката ни подкрепяше. Тази година включих в подготовката усилени серии на лост – 4 серии по 7 набирания сутрин и 4 по 7 следобед, отделно наблегнах и на упражненията с ластик на китката с тегло до 79 кг, плюс дърпане с пружини на шведска стена”, коментира шампионът пред „Знаме”.

Турнирът „Воля за победа” в северния град се организира за пета година от Сдружение „Хищник” с председател Захари Стоянов – вицесветовен , вицеевропейски и републикански шампион по канадска борба за хора с увреждания. Турнирът беше подкрепен от Община Добрич и редица спонсори. Шампионът Трифонов пък започва да мисли за държавното първенство в края на септември в Кърджали. И да гони следващата цел - параолимпиадата в Токио догодина.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?


Резултати
Обяви

БИВШ ПОЛИЦАЙ, СОБСТВЕНО ОРЪЖИЕ, ТЪРСИ РАБОТА, 0876 167 663

БИВШ ПОЛИЦАЙ, СОБСТВЕНО ОРЪЖИЕ, ТЪРСИ РАБОТА, 0876 167 663

ДАВАМ ПОД НАЕМ БАР, ПАЗАРДЖИК, ЦЕНТЪР, 0876  167 663

ДАВАМ ПОД НАЕМ БАР, ПАЗАРДЖИК, ЦЕНТЪР, 0876 167 663

ДАВАМЕ СТАЯ ПОД НАЕМ, ЗА  УЧЕНИЧКА ИЛИ ЖЕНА, НЕПУШАЧКА, В ИДЕАЛНИЯ ЦЕНТЪР НА ГРАДА, БЕЗПЛАТНА КАБЕЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ И ИНТЕРНЕТ, 034/ 46 02 80

ДАВАМЕ СТАЯ ПОД НАЕМ, ЗА УЧЕНИЧКА ИЛИ ЖЕНА, НЕПУШАЧКА, В ИДЕАЛНИЯ ЦЕНТЪР НА ГРАДА, БЕЗПЛАТНА КАБЕЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ И ИНТЕРНЕТ, 034/ 46 02 80
Всички