Регионът

Велинград е почти пълен

  03.08.2020 06:47             
Велинград е почти пълен

Туристическият бранш приветства последните мерки в подкрепа на сектора

Огромни благодарности от името на бранша за мерките, с които правителството ще ни подкрепи. Благодарим на министър-председателя Бойко Борисов, на новата министърка на туризма Марияна Николова и на Валери Симеонов – това са главните „виновници” мерките да станат факт.

Думите са на Златко Златанов, хотелиер и председател на „Сдружение на хотелиери и ресторантьори – Велинград и Западни Родопи“. Пред „Знаме” той коментира още:

- Доволни сме. Макар и временно, тези мерки ще помогнат много за оцеляването на бизнеса на този етап. Защото, въпреки че се опитваме,

все още не сме си стъпили на краката

– нито на морето, нито на Балкана, нито в целогодишните курорти като Велинград, Сандански и Хисаря.

Всичко засега е компромисно. Хората все още имат страх да се отпуснат и да ходят в големи хотели. Освен това, с изискването гостите да се настаняват през маса, колкото и да се напълним, не можем да работим на пълния си капацитет. Пълни сме, ама наполовина, така да се каже. И персоналът, макар да е целият екип,

работи наполовина

Но сме признателни за това, което правителството обещава. България не е Англия, Франция или Щатите. Да не бъдем черногледи и неблагодарни. Да се иска е лесно, но трябва да се помисли и има ли откъде да се вземе това, което искаме. А и какво ние можем да дадем.

Коронавирусът е ударил жестоко туристическият бранш у нас, става ясно още от разговора ни с г-н Златанов.

- С 90 процента оборотите ни са надолу. Няма аналог за такова спадане. Разбира се, тук визирам общата картина.

Има колеги, които работят много добре

Но те са си постлали за това. Защото сега клиентите са малко и търсят най-добрите. Трябва да си най-добрият, за да имаш постъпления в момента.

На въпроса какво се случва с туристическия сектор във Велинград, Златко Златанов отговаря:

- Нещата се подобряват, вървим в положителен аспект. Курортът вече е почти пълен. Ако не възникне някакъв сериозен епидемиологичен проблем, смятам, че през август всичко ще е, както трябва.

Наред с българските, в момента имаме и чуждестранни туристи. Много са например турски граждани – все изискани и щедри гости, с каквито персоналът работи с удоволствие. Те пък остават изключително доволни от това, което им се предлага в нашия курорт.

Мария ДЪБОВА


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

Свидетелство за основно образование на Мария Миткова Дончева,  № 0072690,  рег. номер: 2316/29.06.1993 г., издадено от ОУ „Св.Св. Кирил и Методий”-Пазарджик,  е изгубено и е невалидно.

Свидетелство за основно образование на Мария Миткова Дончева, № 0072690, рег. номер: 2316/29.06.1993 г., издадено от ОУ „Св.Св. Кирил и Методий”-Пазарджик, е изгубено и е невалидно.

ФИРМА ХРИС ПРЕДЛАГА НАМАЛЕНИЕ С 50% НА ЗАМРАЗЕНИ ПИЛЕТА И РАЗФАСОВКИ ОТ 23 СЕПТЕМВРИ ДО 23 ОКТОМВРИ 2020 Г.

ФИРМА ХРИС ПРЕДЛАГА НАМАЛЕНИЕ С 50% НА ЗАМРАЗЕНИ ПИЛЕТА И РАЗФАСОВКИ ОТ 23 СЕПТЕМВРИ ДО 23 ОКТОМВРИ 2020 Г.

ПРОДАВА СЕ НОВОСЪЗДАДЕНО ЛОЗЕ , ПЛОЩ 10,4 ДКА, РАЗСТОЯНИЕ  МЕЖДУ РЕДОВЕТЕ -2,60 М., РАЗСТОЯНИЕ МЕЖДУ ЛОЗИТЕ -1,5 М., В ПЛОДОДАВАНЕ, ОРИГИНАЛЕН СОРТ МЕРЛО И КАБЕРНЕ /НЕХИБРИДНИ/, ОТСТОЯНИЕ ОТ БЕТОННО  КАНАЛЧЕ С ВОДА-10 М., ОТСТОЯНИЕ ОТ АС

ПРОДАВА СЕ НОВОСЪЗДАДЕНО ЛОЗЕ , ПЛОЩ 10,4 ДКА, РАЗСТОЯНИЕ МЕЖДУ РЕДОВЕТЕ -2,60 М., РАЗСТОЯНИЕ МЕЖДУ ЛОЗИТЕ -1,5 М., В ПЛОДОДАВАНЕ, ОРИГИНАЛЕН СОРТ МЕРЛО И КАБЕРНЕ /НЕХИБРИДНИ/, ОТСТОЯНИЕ ОТ БЕТОННО КАНАЛЧЕ С ВОДА-10 М., ОТСТОЯНИЕ ОТ АСФАЛТОВ ПЪТ- 300 М., ОТСТОЯНИЕ ДО СЕЛОТО-2 КМ.,ТЕЛ. 0878 677 144.
Всички