Регионът

Храбреци потушиха пожар, извадиха кон от пламъците

  07.08.2020 12:53             
Храбреци потушиха пожар, извадиха кон от пламъците

ПАНАГЮРИЩЕ. Трима панагюрци потушиха пожар в лесопарк „Априлци“. Служителите на „Асарел-Медет“ АД Христо Ташев и Михаил Митев, заедно със съседа си Делчо Делов  били в района на парка вчера следобeд. Тримата забелязали, че гори суха трева, която се насочва към дърветата. Незабавно те грабнали лопатите и успели да ограничат и до голяма степен да загасят пожара, докато дойдат панагюрските огнеборци, които по същото време били ангажирани с друго огнище наблизо, в района на "малкия паметник".

Тримата успели да изведат от района на пожара изплашен кон, който се лутал сред пламъците. Според участниците в гасенето, огънят се разраствал много бързо и била много голяма опасността той да обхване близките дървета. По всяка вероятност пожарът лумнал поради небрежност или след детска игра, тъй като хлапета често играели наблизо.

Да припомним, че в началото на юни огнеборецът от Аварийно-спасителната служба на „Асарел-Медет“АД Иван Фасулков изгаси пожар в лятна кухня на своя съседка. Той забелязал пламъците докато пиел сутрешното кафе със семейството си.

И ако асарелци и съседите им заслужават поздравление за героизма, самата минна компания в Панагюрище пък преди часове бе дадена за пример от колегите от вестник „Капитал“. Според разработения от Института за пазарна икономика социален и икономически профил, при който са използвани официалните статистически данни за 2018 и 2019 г., "Aсарел-Медет" АД е фактор за стабилност и благосъстояние в община Панагюрище. В изследването на регионалното развитие е подчертано, че "Асарел-Медет" АД произвежда годишно продукция за над 400 млн. лева, което е 53% от цялата продукция в общината. Експертите са изчислили, че добавената стойност на един нает в община Панагюрище достига 51 000 лева, което е много висока стойност за България. Причината за това е основно в минната компания, където добавената стойност на един нает достига 172 000 лева.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СТАЯ ПОД НАЕМ, 0878 312 415.

СТАЯ ПОД НАЕМ, 0878 312 415.

НОВ СТАРЧЕСКИ ДОМ В ГР. ПАЗАРДЖИК, УЛ.”ВЛАДИСЛАВ” 35. ВСИЧКИ НЕОБХОДИМИ СОЦИЛНИ УСЛУГИ - ДЕНОНОЩНО, ЛЕКАР И ХРАНА,ТЕЛ. 0876 793 910

НОВ СТАРЧЕСКИ ДОМ В ГР. ПАЗАРДЖИК, УЛ.”ВЛАДИСЛАВ” 35. ВСИЧКИ НЕОБХОДИМИ СОЦИАЛНИ УСЛУГИ - ДЕНОНОЩНО, ЛЕКАР И ХРАНА,ТЕЛ. 0876 793 910

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438
Всички