Пазарджик

При нужда лекари от други градове идват в Спешна помощ-Пазарджик, здравният министър дойде на място

  12.08.2020 21:10             
При нужда лекари от други градове идват в Спешна помощ-Пазарджик, здравният министър дойде на място

Фелдшер от Спешна помощ – Пазарджик, който е с коронавирус, в момента се бори за живота си областната болница. Това стана ясно на брифинга тази вечер, в който участва и новият здравен министър проф. Костадин Ангелов.

След новината за шестима заразени в спешния център, той посети нашия град. Беше в ЦСМП-Пазарджик и МБАЛ-Пазарджик. Срещна се с областния управител Стефан Мирев, зам.-директора на регионалната здравна инспекция д-р Хюля Шериф, с директора на областната болница д-р Красимир Темнилов, както и с представители на местната власт и медицински служители от центъра за спешна помощ и многопрофилната болница.

Както „Знаме” писа, изследва се целият персонал на спешния център. Във вторник са взети 30 проби, а днес - още 21. Към момента има един положителен резултат на медицинска сестра. Останалите проби трябва да излязат през утрешния ден.

При нужда е създадена организация да бъдат командировани лекари от други градове. Но към момента работата на центъра протича нормално. Удължени са някои графици на медиците, така че да могат да се покрият всички дежурства.

-Организацията, която сме предприели по отношение на обезпечаването на цялата област както с болнични легла, така и с медицински екипи към настоящия момент е абсолютна и достатъчна да гарантира нуждата на областта. Освен това огнище, което в момента имаме в Центъра за спешна медицинска помощ, което в момента изглежда контролирано и санирано, ако мога така да кажа, нямаме някакви други големи огнища за разпространение на болестта, които да чакаме или да ни изненадат - каза проф. Костадин Ангелов.

(Зн)

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СТАЯ ПОД НАЕМ, 0878 312 415.

СТАЯ ПОД НАЕМ, 0878 312 415.

НОВ СТАРЧЕСКИ ДОМ В ГР. ПАЗАРДЖИК, УЛ.”ВЛАДИСЛАВ” 35. ВСИЧКИ НЕОБХОДИМИ СОЦИЛНИ УСЛУГИ - ДЕНОНОЩНО, ЛЕКАР И ХРАНА,ТЕЛ. 0876 793 910

НОВ СТАРЧЕСКИ ДОМ В ГР. ПАЗАРДЖИК, УЛ.”ВЛАДИСЛАВ” 35. ВСИЧКИ НЕОБХОДИМИ СОЦИАЛНИ УСЛУГИ - ДЕНОНОЩНО, ЛЕКАР И ХРАНА,ТЕЛ. 0876 793 910

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438
Всички