Други

Здравната каса апелира за по-голяма активност при използване на мобилното й приложение

  13.08.2020 12:53             
Здравната каса апелира за по-голяма активност при използване на мобилното й приложение

Данните от  мобилното приложение, чрез което всеки, който го е инсталирал на телефона си, може да даде оценка за получените от него здравни услуги, сочат, че по-голямата част от гражданите, които са го използвали, са ги оценили с отличен. Въпреки това приложението все още не е използвано широко.
През месец юни т.г. Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) предостави чрез него лесна и удобна възможност да бъде дадена оценка от всички, ползвали услуги в извънболничната, болничната, денталната помощ, както и в аптеките. Приложението не ангажира потребителите със споделяне на лични данни или данни за лечебното заведение, към което са се обърнали за преглед, изследвания, лечение и т.н. Анкетата може да се попълни дори и в метрото, в автобуса – след като пациентът излезе от контакт с лечебното заведение.
64% от включилите се до момента, чрез рубриката на приложението  ОБРАТНА ВРЪЗКА, дават отлична оценка на здравните услуги, които са ползвали. На първо място сред тях  са аптеките, следвани от общопрактикуващите лекари, денталните лекари, болниците и лекарите специалисти.
Най-голям е броят на гражданите, използвали приложението в София, следвани от тези в  Шумен, Габрово, Стара Загора и Пловдив. Интересна подробност е, че то е използвано най-активно в часовете между 13 и 18, както и между 21 и 23 часа. Далите оценка добър на получените от тях здравни услуги е 18%, толкова е и процентът на недоволните.
НЗОК апелира за по-голяма активност от страна на гражданите, тъй като обратната връзка с тях е от особена важност в стремежа й да подобри качеството на предоставяните здравни дейности. Приложението ще даде възможност да се покажат проблемните места при оказване на медицинска помощ и да се предприемат необходимите мерки за тяхното коригиране.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СТАЯ ПОД НАЕМ, 0878 312 415.

СТАЯ ПОД НАЕМ, 0878 312 415.

НОВ СТАРЧЕСКИ ДОМ В ГР. ПАЗАРДЖИК, УЛ.”ВЛАДИСЛАВ” 35. ВСИЧКИ НЕОБХОДИМИ СОЦИЛНИ УСЛУГИ - ДЕНОНОЩНО, ЛЕКАР И ХРАНА,ТЕЛ. 0876 793 910

НОВ СТАРЧЕСКИ ДОМ В ГР. ПАЗАРДЖИК, УЛ.”ВЛАДИСЛАВ” 35. ВСИЧКИ НЕОБХОДИМИ СОЦИАЛНИ УСЛУГИ - ДЕНОНОЩНО, ЛЕКАР И ХРАНА,ТЕЛ. 0876 793 910

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438
Всички