Четвъртък, 24 Сеп 2020
 
Крими

2 момчета – на 11 и на 16 години, със серия кражби във Велинград

  01.09.2020 12:13             
2  момчета – на 11 и на 16 години, със серия кражби във Велинград

 

Криминалисти от РУ-Велинград установиха авторите на серия от кражби в курорта. През отминаващата седмица в полицейското управление във Велинград били получени редица сигнали от граждани и фирми за посегателства.

На една от улиците неизвестни разбили кафе-автомат и отмъкнали оборота в размер на близо 80 лева. 49-годишна жителка на курорта се оказала без велосипеда си. А 30-годишен велинградчанин забравил да заключи „Мерцедес“-а си, което му коствало липсата на два чифта скъпи слънчеви очила и флаш-памет. От местен ресторант пък били откраднати таблет, мобилен телефон и чифт маркови очила.

С разплитане на случаите се заели криминалистите от местното полицейско управление. При проведените действия по разследване на всички случаи се установило, че автори на посегателствата са две момчета – на 16 и 11 години. У тях били открити откраднатите предмети и вещи.

Въпреки крехката си възраст двамата имат криминални прояви. С тях работят криминалисти и инспектор „Детска педагогическа стая“. Изяснява се съпричастността им и към други извършени посегателства в района на курортния град. Образувани са досъдебни производства под наблюдението на прокуратурата.

(Зн)


Свързани