Други

Корнелия Нинова: Призовавам социалистите да гласуват смело, спокойно и мъдро

  12.09.2020 14:47             
Корнелия Нинова: Призовавам социалистите да гласуват смело, спокойно и мъдро

Тя изтъкна, че е гласувала, за да се сложи край на порочното управление на България

Призовавам социалистите да гласуват смело, спокойно и мъдро – от гласа им зависи съдбата на БСП и бъдещето на България. Това каза кандидатът за председател на БСП Корнелия Нинова пред журналисти.

Корнелия Нинова се обърна към всички социалисти с призив за висока активност, както и да гласуват смело, спокойно и мъдро.

„Днес всеки глас е важен. От вашия глас зависи съдбата на БСП и бъдещето а България. Аз гласувах точно за това. Мнението на всеки да бъде значимо. Всеки да участва в решаването на своето бъдеще“, коментира тя. И отчете, че за пръв път правим такъв избор и го определи като исторически за партията. „Политиката е маратонско бягане – изисква постоянство и издръжливост“, заяви Нинова пред медиите, след като упражни правото си на вот. И изтъкна, че е гласувала, за да се сложи край на порочното управление на България.

„На днешния ден е била битката при Маратон. Тогава гърците побеждават персийците и спасяват гръцката демокрация. Един грък, Фидипид, бяга от Маратон до гората в Атина и съобщава, че на площада победата. И до днес в Олимпийските игри има маратонско бягане, а политиката е маратонско бягане – изисква постоянство и издръжливост. Ние, българските социалисти, в последните 4 години бяхме постоянни в битката с мафията“, каза Нинова.

Кандидатът за лидерския пост отговори и на въпрос, свързан с точния брой на партийните членове. Тя обяви, че обвиненията за манипулация за обидни за БСП, защото изборите се провеждат от местните структури на левицата.

„Десетки хиляди хора са ангажирани и няма как към всички тях да се упражнява натиск за манипулация и фалшификация“, посочи тя и уточни, че очаква висока избирателна активност.

„Никой друг освен общинските комисии, секционните комисии, които те са си избрали, списъците, които те са си направили, не може да определя изборите“, каза още Нинова. Тя посочи, че каквито и слухове да се носят, тя вярва на членовете на партията.

Кандидатът за лидер на БСП заяви, че навсякъде има застъпници и в изборния процес са ангажирани десетки хиляди хора и няма как върху всички тях да се упражнява натиск. „Очаквам висока избирателна активност. Видях го с очите си по време на срещите ми в страната. Нашите членове искат прекия избор. Важното е да излязат и да упражнят вота си и ние да сме им създали условия за това“, изтъкна още Нинова.

Корнелия Нинова изрази надежда, че след прекия вот, БСП ще бъде по-обединена.

„Ако сме демократични хора и такива, каквито декларираме на думи, че уважаваме мнението на народа, трябва да уважим избора, какъвто и да е той. Когото избере народът. Това е най-верният път за затваряне на противоречията. По този начин смятам, че се слага и край на противоречията“, каза още Нинова.

 

„През последните 4 години бяхме последователни в битката срещу мафията и е време да обявим победата“, каза още Корнелия Нинова.

Корнелия Нинова упражни правото си на глас в прекия избор на председател на БСП. Тя гласува в СИК 1 на столичния район „Оборище“. Заедно с нея бяха народни представители от ПГ на „БСП за България“.

Корнелия Нинова е кандидат за втори мандат за председател на БСП и инициатор на прекия избор в партията.

Днес до 19.00 ч всеки редови социалист има право да гласува кой ще оглави БСП в следващите четири години. Прекият вот бе заложен в Устава на партията през 2017 г. Той бе част от уставните промени за повече демократичност и прозрачност в партията. Наред с него беше въведена мандатност на народните представители. Също така председател на БСП няма да може да бъде избиран за повече от два мандата.

(Платена публикация)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

Свидетелство за основно образование на Мария Миткова Дончева,  № 0072690,  рег. номер: 2316/29.06.1993 г., издадено от ОУ „Св.Св. Кирил и Методий”-Пазарджик,  е изгубено и е невалидно.

Свидетелство за основно образование на Мария Миткова Дончева, № 0072690, рег. номер: 2316/29.06.1993 г., издадено от ОУ „Св.Св. Кирил и Методий”-Пазарджик, е изгубено и е невалидно.

ФИРМА ХРИС ПРЕДЛАГА НАМАЛЕНИЕ С 50% НА ЗАМРАЗЕНИ ПИЛЕТА И РАЗФАСОВКИ ОТ 23 СЕПТЕМВРИ ДО 23 ОКТОМВРИ 2020 Г.

ФИРМА ХРИС ПРЕДЛАГА НАМАЛЕНИЕ С 50% НА ЗАМРАЗЕНИ ПИЛЕТА И РАЗФАСОВКИ ОТ 23 СЕПТЕМВРИ ДО 23 ОКТОМВРИ 2020 Г.

ПРОДАВА СЕ НОВОСЪЗДАДЕНО ЛОЗЕ , ПЛОЩ 10,4 ДКА, РАЗСТОЯНИЕ  МЕЖДУ РЕДОВЕТЕ -2,60 М., РАЗСТОЯНИЕ МЕЖДУ ЛОЗИТЕ -1,5 М., В ПЛОДОДАВАНЕ, ОРИГИНАЛЕН СОРТ МЕРЛО И КАБЕРНЕ /НЕХИБРИДНИ/, ОТСТОЯНИЕ ОТ БЕТОННО  КАНАЛЧЕ С ВОДА-10 М., ОТСТОЯНИЕ ОТ АС

ПРОДАВА СЕ НОВОСЪЗДАДЕНО ЛОЗЕ , ПЛОЩ 10,4 ДКА, РАЗСТОЯНИЕ МЕЖДУ РЕДОВЕТЕ -2,60 М., РАЗСТОЯНИЕ МЕЖДУ ЛОЗИТЕ -1,5 М., В ПЛОДОДАВАНЕ, ОРИГИНАЛЕН СОРТ МЕРЛО И КАБЕРНЕ /НЕХИБРИДНИ/, ОТСТОЯНИЕ ОТ БЕТОННО КАНАЛЧЕ С ВОДА-10 М., ОТСТОЯНИЕ ОТ АСФАЛТОВ ПЪТ- 300 М., ОТСТОЯНИЕ ДО СЕЛОТО-2 КМ.,ТЕЛ. 0878 677 144.
Всички