Пазарджик

Вой на сирени, аплодисменти и цветя за сбогом с д-р Петър Станоев

  16.09.2020 11:40             
Вой на сирени, аплодисменти и цветя за сбогом с д-р Петър Станоев

ПАЗАРДЖИК. Колеги и близки се простиха днес с д-р Петър Станоев. Спешният медик от екипа на ЦСМП-Пазарджик загуби живота си след дълга битка с COVID-19. Той беше приет във Второ вътрешно отделение на МБАЛ- Пазарджик на 5 август с пневмония. Ден по-късно стана ясно, че пробата му за коронавирус е положителна и лечението му продължи в Инфекциозно отделение. След влошаване на състоянието му д-р Станоев беше преместен в Ковид реанимация и интубиран. 40 дни продължи борбата за неговия живот, но за съжаление коварният вирус се оказа по-силен.
„В последния месец и половина всеки от нас живееше с надеждата, че д-р Станоев ще се пребори с този вирус. Уви, не успя. Животът на д-р Станоев премина в здравеопазването. Той помогна на много пациенти. Аз ще го запомня с усмивката. Нека запомним само хубавите неща и усмивката му. Нека го изпратим с усмивка.Той беше неповторим. Дано душата му намери покой. Бъдете силни! Дано нямаме повече такива тежки случаи.“, заяви директорът на ЦСМП-Пазарджик д-р Борис Манев.
68-годишният фелдшер беше изпратен с аплодисменти и вой от сирените на линейките. Съболезнования и венец от името на здравното министерство поднесе директорът на РЗИ-Пазарджик д-р Фани Петрова. Венец поднесе и директорът на МБАЛ-Пазарджик д-р Красимир Темнилов. Колегите на д-р Станоев от ЦСМП-Пазарджик го изпратиха с червени карамфили. Те не скриха сълзите и мъката си, както и огорчението, че много хора не вярват в съществуването на коронавируса, но медиците страдат.
„Ще запомним д-р Станоев с добро. Той беше всеотдаен лекар и добър колега и приятел“, споделиха опечалените медици.
За втори път в рамките на месец и половина те трябваше да се разделят със свой колега, след като в края на месец юли загубиха и 61-годишният шофьор на линейка Олег Пенов, който също стана жертва на COVID-19.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48
Всички