Други

Коко Анастасов се сбогува с лятото с изложбата „Фриволно”

  19.09.2020 06:29             
Коко Анастасов се сбогува с лятото с изложбата „Фриволно”

ПАЗАРДЖИК. В сряда вечерта в Камерна зала на галерия „Георги Машев” бе открита традиционната лятна изложба на художника Константин Анастасов – този път тя носи името „Фриволно”.

„Всяка година през септември правя едно условно сбогуване с морето и със сезона, но този път изложбата не е „морска”, сподели Коко Анастасов. Бях на морето, но просто завършвах картините за настоящата ми изложба, която се състои от 10 живописни творбии 12 инсталации. Необичайно тя се нарича „Фриволно”, но след като я видите, ще прецените доколко творбите са лековати и несериозни и доколко не са. Кръстих я така по-скоро заради комбинацията на картините с инсталациите. Според мен, отношението ми е достатъчно сериозно, а провокативно е само… „Фриволно”. Рисувал съм нещата във Велинград, там лятното си ателие ми преотстъпи един приятел и там нарисувах живописните платна. Инсталациите правих на морето и тук, в Пазарджик, така че тази изложба е отдавна планувана, макар да съм подготвил творбите за нея в рамките на един месец”, допълни художникът.

Коко Анастасов участва и в националното биенале „Приятели на морето”, което бе открито преди дни в Бургас, а сега ще участва в конкурс в Македония на тема „Хитър Петър” – всъщност там е „Итър Пейо”.

„Това лято беше по-различно сигурно за всички хора, включително и за мен, паднаха ми три изложби, за които се бях подготвял сериозно и отговорно с интересни неща, но това не ми пречи. Сега в Несебър имаше по-малко хора и като че ли по-малко се интересуваха от изкуство, поне такива са моите впечатления, но и не само моите”, казва Анастасов. В Несебър той бил при приятели галеристи.

„Елена и Георги от галерия E&G миналата година продадоха една моя живописна работа и тя замина за Тенерифе. А сега аз с удоволствие направих реклама на галерията с човека, който сам прави всичко – фотографът инж. Евгени Попов”, поясни пазарджишкият творец.

Тодор ГРОЗДЕВ


Свързани
Последни новини
Анкета

Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?


Резултати
Обяви

БИВШ ПОЛИЦАЙ, СОБСТВЕНО ОРЪЖИЕ, ТЪРСИ РАБОТА, 0876 167 663

БИВШ ПОЛИЦАЙ, СОБСТВЕНО ОРЪЖИЕ, ТЪРСИ РАБОТА, 0876 167 663

ДАВАМ ПОД НАЕМ БАР, ПАЗАРДЖИК, ЦЕНТЪР, 0876  167 663

ДАВАМ ПОД НАЕМ БАР, ПАЗАРДЖИК, ЦЕНТЪР, 0876 167 663

ДАВАМЕ СТАЯ ПОД НАЕМ, ЗА  УЧЕНИЧКА ИЛИ ЖЕНА, НЕПУШАЧКА, В ИДЕАЛНИЯ ЦЕНТЪР НА ГРАДА, БЕЗПЛАТНА КАБЕЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ И ИНТЕРНЕТ, 034/ 46 02 80

ДАВАМЕ СТАЯ ПОД НАЕМ, ЗА УЧЕНИЧКА ИЛИ ЖЕНА, НЕПУШАЧКА, В ИДЕАЛНИЯ ЦЕНТЪР НА ГРАДА, БЕЗПЛАТНА КАБЕЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ И ИНТЕРНЕТ, 034/ 46 02 80
Всички