Пазарджик

Инспектори от РЗИ Пазарджик - обучители в семинар на тема: „COVID-19“

  18.09.2020 14:49             
Инспектори от РЗИ Пазарджик - обучители в семинар на тема: „COVID-19“

При изключителен интерес от страна на читалищните секретари премина днешния семинар, свързан с превенция разпространението на COVID-19, на който гост-лектори бяха инспектори от отдел „Профилактика на болестите и промоция на здравето“, Дирекция „Обществено здраве“. Събитието се организира от Регионален информационен център „Читалища“ по повод откриването на Читалищната учебна 2020-2021 година и с цел организиране работата на читалищата в условията на COVID-19.

На читалищните секретари бе изнесена презентация на тема: „Въпроси и отговори за COVID-19“, включваща актуални данни за разпространението на инфекцията в област Пазарджик. Представени им бяха последните нормативни изисквания по отношение противоепидемичните мерки и изисквания за нормалното функциониране на читалищата, като се акцентира върху Алгоритъма за провеждане на дезинфекционни мероприятия в обектите с обществено предназначение.

По време на презентациите възникна дискусия, на която читалищните дейци свободно задаваха множество въпроси и получиха практически указания от здравните специалисти. Интерес представляваха въпроси свързани с поставяне на лицата под каратина, спазване на противоепидемичните мерки, кога е необходимо човек да си направи PCR тест, правилно използване на лични предпазни средства, подходящи препарати за дезинфекция.

Срещата премина при изключително спазване на противоепидемичните изисквания.

Днешният семинар е поредна съвместна инициатива между РЗИ Пазарджик и Регионален информационен център „Читалища“.  През годините се утвърдиха много добри партньорски взаимоотношения между двете институции по отношение опазването на общественото здраве.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?


Резултати
Обяви

БИВШ ПОЛИЦАЙ, СОБСТВЕНО ОРЪЖИЕ, ТЪРСИ РАБОТА, 0876 167 663

БИВШ ПОЛИЦАЙ, СОБСТВЕНО ОРЪЖИЕ, ТЪРСИ РАБОТА, 0876 167 663

ДАВАМ ПОД НАЕМ БАР, ПАЗАРДЖИК, ЦЕНТЪР, 0876  167 663

ДАВАМ ПОД НАЕМ БАР, ПАЗАРДЖИК, ЦЕНТЪР, 0876 167 663

ДАВАМЕ СТАЯ ПОД НАЕМ, ЗА  УЧЕНИЧКА ИЛИ ЖЕНА, НЕПУШАЧКА, В ИДЕАЛНИЯ ЦЕНТЪР НА ГРАДА, БЕЗПЛАТНА КАБЕЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ И ИНТЕРНЕТ, 034/ 46 02 80

ДАВАМЕ СТАЯ ПОД НАЕМ, ЗА УЧЕНИЧКА ИЛИ ЖЕНА, НЕПУШАЧКА, В ИДЕАЛНИЯ ЦЕНТЪР НА ГРАДА, БЕЗПЛАТНА КАБЕЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ И ИНТЕРНЕТ, 034/ 46 02 80
Всички