Крими

Полицейският бюлетин на 9 октомври

  09.10.2020 11:58             
Полицейският бюлетин на 9 октомври

Извършител на домова кражба е установен и задържан от служители на полицейския участък в Батак. Вчера в участъка бил получен сигнал от 67-годишен батачанин.  Притесненият мъж съобщил в полицията, че ден по-рано непознат е отишъл при него и му предложил да почисти комина на къщата му. Мнимият майстор използвал възможността да огледа дома и от там успял да отмъкне част от спестяванията на жертвата в размер на 1400 лева. Не след дълго обаче бил установен и задържан на територията на Ракитово. Оказало се, че това е 47-годишения жител на велинградския квартал «Анезица» К.И. У него била открита и откраднатата сума, която вече е възстановена на собственика и. Материалите по случая са докладвани в Районната прокуратура в Пещера.

Млада жена от Велинград е задържана за притежаване на дрога. Вчера след обед на улица в курорта автопатрул извършил проверка на 36-годишната К.М. У нея униформените открили плик със суха зелена листна маса. Последвал полеви наркотест, който реагирал положително на марихуана. Дрогата е иззета, а притежателката и задържана в ареста за срок от 24 часа. Спрямо жената е образувано бързо производство.

Трима шофьори са били задържани през изминалото денонощие. Вчера на кръстовище в Пещера екип на полицейското управление засякъл лек автомобил «Ауди» с водач Д.М.- 33г. от същия град. Мъжът представил пред проверяващите шофьорска книжка издадена от Кралство Нидерландия. Малко по-късно обаче се установило, че документът е неистински. Вчера в РУ-Велинград бил получен сигнал за криволичещ лек автомобил без регистрационни табели в близост до железопътен прелез. Към мятото незабавно били насочени екипи на полицията, които спрели «Фиат»-а с водач пазарджиклията Н.В. Оказало се, че освен без регистрационни табели мъжът е зад волана с 2.01 промила концентрация на алкохол. Най-фрапиращ бил случая с 35-годишния Ю.К. от велинградското село Долна Дъбева. Снощи около 23.30ч. на улица във Велинград автопатрул засякъл лек автомобил «Опел». Униформените предприели действия за неговото спиране и проверка, като подали сигнал със светлинен и звуков сигнал. Вместо да се подчини и спре шофьорът натиснал педала на газта. Сляд около 200 метра спрял внезапно и побягнал,  като опитал да се скрие в лесопарк «Клептуза». Намеренията му обаче са осуетени бързо от преследващите го униформени и той бил задържан. Оказало се, че това е Ю.К.-35г. от велинградското село Долна Събева. Мъжът не притежавал свидетелство за управление на МПС, а возилото му било с чужди регистрационни табели. Срещу белгеца са образувани две бързи полицейски производства.


Свързани
Последни новини
Анкета

Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?


Резултати
Обяви

БИВШ ПОЛИЦАЙ, СОБСТВЕНО ОРЪЖИЕ, ТЪРСИ РАБОТА, 0876 167 663

БИВШ ПОЛИЦАЙ, СОБСТВЕНО ОРЪЖИЕ, ТЪРСИ РАБОТА, 0876 167 663

ДАВАМ ПОД НАЕМ БАР, ПАЗАРДЖИК, ЦЕНТЪР, 0876  167 663

ДАВАМ ПОД НАЕМ БАР, ПАЗАРДЖИК, ЦЕНТЪР, 0876 167 663

ДАВАМЕ СТАЯ ПОД НАЕМ, ЗА  УЧЕНИЧКА ИЛИ ЖЕНА, НЕПУШАЧКА, В ИДЕАЛНИЯ ЦЕНТЪР НА ГРАДА, БЕЗПЛАТНА КАБЕЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ И ИНТЕРНЕТ, 034/ 46 02 80

ДАВАМЕ СТАЯ ПОД НАЕМ, ЗА УЧЕНИЧКА ИЛИ ЖЕНА, НЕПУШАЧКА, В ИДЕАЛНИЯ ЦЕНТЪР НА ГРАДА, БЕЗПЛАТНА КАБЕЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ И ИНТЕРНЕТ, 034/ 46 02 80
Всички