Спорт

С трима боксьори БА „Тракиец“ завоюва пълен комплект медали на държавното

  12.10.2020 12:49             
С трима боксьори БА  „Тракиец“ завоюва пълен комплект медали на държавното

ПЛЕВЕН. Пазарджик даде изключително силна заявка, че е сред водещите спортни центрове при подрастващите, стане ли дума за бокс. Боксова академия „Тракиец” (Пазарджик) с трима състезатели спечели три медала – злато, сребро и бронз, наред с успехите на боксов клуб „Марица” – 3 златни медала, за което писахме по-рано днес. Двата ни пазарджишки клуба участваха с по едва трима състезатели и успяха да постигнат рекордна успеваемост при силно редуцирани състави.

Състезанието на годината бе в северния град, където се проведоха едновременно държавното лично отборно първенство за ученици, държавния личен шампионат и Купа „България“ в същата възрастова група.

Безапелационен шампион за „Тракиец“ стана Константин Костов в кат. до 56 кг, а брат му Петър е държавен вицешампион. Двамата братя са възпитаници на Спортното училище в Пазарджик.

На финала Константин  бе категоричен с 3:0 срещу Кемал Кемалов от „Ямбол“. Преди това пазарджишкият боксьор победи Асен Асенов от „Стара Загора“ и Александър Гелков от „Дунав“-Русе.

В категория  до 48 кг Петър Костов стигна финал, където отстъпи на съгражданина си Асан Мехмедов („Марица“-Пазарджик). По пътя към финала Костов показа безспорната си класа, след като отстрани Петър Борисов („Кико“) и Владислав Василев („Олимпия“-Разград).

Третият медал за БА „Тракиец“ завоюва Иван Гаврилов в кат. до 46 кг. Той победи Сенатор Асенов от „Таланти“-Лом и загуби от Александър Бонев („Локомотив“-София), като малко не му достигна да продължи към финала.

„С трима човека спечелихме пълен комплект медали, а в отбора имаме дебютанти! Състезанието беше много оспорвано, участниците бяха многобройни, защото това е единственият им шанс да излязат на ринга през годината, но извадихме наяве силните си страни. Показахме, че в Пазарджик боксът в тази възраст е силен“, не скри радостта си и наставникът на „Тракиец“ Андрей Георгиев, който е треньор и в Спортното училище.

Радостта от представянето на момчетата изрази и съпрезидентът на академията Ангел Поюков.

"Нашият спорт е най-мъжкият, а тези момчета са с големи сърца. Представиха достойно и "Тракиец", и Пазарджик", заяви Поюков.

Тракийци се готвят усилено за държавното лично отборно първенство за юноши, откъдето също очакват медали.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48
Всички