Крими

Обвиниха „спасител” на Септември в подбуждане към лъжесвидетелство, а обжалващ актове на Общината - в педофилия

  13.10.2020 13:40             
Обвиниха „спасител” на Септември в подбуждане към лъжесвидетелство, а обжалващ актове на Общината - в педофилия

Всичко е въпрос на доказване, казва адвокат Николай Баташки

СОФИЯ. Председателят на сдружение „Да спасим община Септември” адвокат Николай Баташки е обвинен в одбуждане към лъжесвидетелство от Софийска районна прокуратура, потвърдиха от държавното обвинение за „Знаме”. Той е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 293, ал. 1, вр. чл. 290, ал. 1 от Наказателния кодекс. Неговият съратник Диан Митев е обвинен за педофилия - чл.157, ал.3, вр. ал.1 от Наказателния кодекс, който гласи: „Който извърши полово сношение или действия на полово удовлетворение с лице от същия пол, като употреби за това сила или заплашване или използва положение на зависимост или надзор, както и с лице, лишено от възможност за самоотбрана, се наказва с лишаване от свобода от две до осем години. Когато деянието по ал. 1 е извършено по отношение на лице, ненавършило 14-годишна възраст, наказанието е лишаване от свобода от три до дванадесет години.”.

Спрямо Диан Митев първоначално е била взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Митев е известен в община Септември с това, че многократно се е явявал жалбоподател против различни инвестиционни намерения на местната власт в лицето на вече бившия кмет Марин Рачев.

„Прокуратурата има право да обвинява, но всичко е въпрос на доказване. Аз няма да коментирам нищо по темата - г-н Митев е мой клиент и разбирате, че по закон нямам право да говоря за казуса. Съдът ще прецени доколко обвинението има основание”, коментира пред наш репортер адвокат Баташки.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?


Резултати
Обяви

БИВШ ПОЛИЦАЙ, СОБСТВЕНО ОРЪЖИЕ, ТЪРСИ РАБОТА, 0876 167 663

БИВШ ПОЛИЦАЙ, СОБСТВЕНО ОРЪЖИЕ, ТЪРСИ РАБОТА, 0876 167 663

ДАВАМ ПОД НАЕМ БАР, ПАЗАРДЖИК, ЦЕНТЪР, 0876  167 663

ДАВАМ ПОД НАЕМ БАР, ПАЗАРДЖИК, ЦЕНТЪР, 0876 167 663

ДАВАМЕ СТАЯ ПОД НАЕМ, ЗА  УЧЕНИЧКА ИЛИ ЖЕНА, НЕПУШАЧКА, В ИДЕАЛНИЯ ЦЕНТЪР НА ГРАДА, БЕЗПЛАТНА КАБЕЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ И ИНТЕРНЕТ, 034/ 46 02 80

ДАВАМЕ СТАЯ ПОД НАЕМ, ЗА УЧЕНИЧКА ИЛИ ЖЕНА, НЕПУШАЧКА, В ИДЕАЛНИЯ ЦЕНТЪР НА ГРАДА, БЕЗПЛАТНА КАБЕЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ И ИНТЕРНЕТ, 034/ 46 02 80
Всички