Пазарджик

С поредните 14 санирани сгради приключи първият етап на „Региони в растеж”

  14.10.2020 14:12             
С поредните 14 санирани сгради приключи първият етап на „Региони в растеж”

Кметът Попов: Това е хубав щрих в модерния изглед на града ни

ПАЗАРДЖИК. Днес кметът на Пазарджик Тодор Попов обяви финала на първия етап от проекта „Региони в растеж“, по който са санирани общо 14 сгради в Пазарджик на среща с живущите в санираната сграда на бул. „Княгиня Мария Луиза“ №117-123.

Да припомним, че вчера, 13 октомври 2020 г., официално беше дадено началото на втория етап от този проект, който обхваща други 21 многофамилни жилища в Пазарджик.

„Това, което виждам, ми харесва, блокът изглежда по различен начин, има дребни довършителни работи, които изпълнителят предстои да направи. Убеден съм, че програмите за саниране са много смислено нещо и се надявам от следващата или поне от по-следващата година да продължим с Националната програма по саниране, защото това подобрява физическата среда, намалява енергийните разходи, създава местна трудова заетост, обликът на града става различен и не на последно място се удължава срокът на самите сгради“. Това заяви кметът на Пазарджик Тодор Попов. 

„Щастлив съм в днешния ден да открием тази сграда, която е поредният хубав щрих в модерния изглед на града ни. Ние обаче сме настроени, ако може по-метафорично да се изразим, да рисуваме дълго и ще има още много други щрихи, защото до края на годината ни предстои да направим откриване на рекултивираното депо, откриване на сепариращата и компостиращата инсталации, другата седмица предстои първа копка на новата зала в двора на Спортното училище, до началото на следващия месец стартираме ремонтите на бул. „Христо Ботев, ул. „Стамболийски“ и ул. „Свобода“ – околовръстното при Гробищния парк, силно се надявам до края на годината да стартираме и Западният околовръстен път и както се казва, хванали сме четката здраво и ще продължим да рисуваме.“

„Това е първият блок от първия етап на проекта, вашият блок беше завършен най-рано и Ви желая да ползвате тази придобивка със здраве!“, заяви още Тодор Попов на среща със собствениците на жилищни имоти в блока на бул. „Кн. М. Луиза“ 117-123.

Председателят на Сдружението на собствениците Йорданка Ботева благодари на кмета и на целия екип в Общината за съдействието на всеки етап от началото на сдружаването, кандидатстването, през одобрението и изпълнението, благодари на съседите си, за това че са успели да се сдружат, което е първата стъпка към санирането. Благодарности бяха отправени и към строителите за проявеното разбиране. „При всеки ремонт има трудности, но благодарение на разбирането и търпението от всяка една от страните всичко приключи и се надяваме сега да усетим колко е по-топло през зимата и колко е по-хладно през лятото“, каза още Йорданка Ботева, а кметът на Пазарджик допълни, че разлика ще се усети и в сметките за отопление. И доави: „Пожелавам си да правим още повече красиви неща и градът ни да става по-хубав!“

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48
Всички