Пазарджик

Областният кризисен щаб призова за по-строг контрол

  14.10.2020 16:23             
Областният кризисен щаб призова за по-строг контрол

Засилва се контролът за спазване на въведените противоепидемични мерки в област Пазарджик. Заместник- областният управител Йордан Кожухаров и директорът на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) - Пазарджик д-р Фани Петрова обсъдиха с представителите на общините и на държавните институции спазването на всички противоепидемични мерки и ограничения, въведени от Министерство на здравеопазването, както и стриктното прилагане на административно-наказателна отговорност спрямо нарушителите.

От началото на пандемията досега с COVID-19 в област Пазарджик са заразени 969 лица, съобщи след заседанието на Областния кризисен щаб заместник-областният управител Йордан Кожухаров. Той допълни, че на домашно лечение са 202, 640 са оздравелите, а 86 – починалите. С положителни проби са 92-ма медици като 83-ма са оздравели.

Към момента 41 души са хоспитализирани, един е на интензивно лечение, а състоянието на настанените в лечебни заведения е задоволително. В училищата – 4-ма са заразените учители и 3-ма заразените ученици.

Получено е писмо от министъра на здравеопазването, в което се визира необходимостта от предприемането на действия за по-строго прилагане и контрол на противоепидемичните мерки, тъй като се отчита увеличаване на броя на заразените с COVID-19.

Създадена е необходимата организация за прилагане на административно-наказателна отговорност при неспазване на въведените противоепидемични мерки. За това ще следят РЗИ, полицията и кметовете на общини. В началото на всяка седмица ще бъде подавана информация към РЗИ и от там към Министерство на здравеопазването за осъществения контрол. Целта е да бъде намален броят на заразените лица и броят на контактните, каза директорът на РЗИ Пазарджик д-р Фани Петрова.

Д-р Петрова допълни, че свободните легла в Инфекциозните отделения в областта са 21, във вътрешните отделения те са 22, а в отделенията за интензивно лечение свободните легла са 17. Д-р Петрова уточни, че процесът е динамичен и тази бройка се променя всеки ден, но като цяло здравната система на територията на областта може да се справи с броя на болните на този етап.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48
Всички