Крими

Полицейският бюлетин на 21 октомври 2020 г.

  21.10.2020 12:40             
Полицейският бюлетин на 21 октомври 2020 г.

Пистолет и боеприпаси са иззети от къща в лесичовското село Калугерово. Снощи служители от местния полицейски участък извършили проверка в къщата на 29-годишния калугеровец Г.К. От там органите на реда иззели  газ-сигнален пистолет „Байкал“, пълнител с два бойни патрона за него, както и 34 ловни патрони 12-ти калибър. Всички те били незаконно притежавани от обитаващия жилището. Предстои да се установи дали пистолетът е преработен за стрелба с бойни патрони. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 

Мъж от  село Щърково и негов малолетен съучастник са установени, като извършители на серия разбивания на детски електронни играчки-тип клатушки. Разследването е продължило няколко месеца. През месец юни в РУ-Пазарджик са получени жалби от собственици на подобен тип детски играчки, които били позиционирани в централната част на Пазарджик. Те съобщили, че са разбити монетниците на съоръженията и от там били извършени кражби на събраните парични суми. След близо 4-месечно разследване екипи от сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик установили, че автор на посегателствата е  22-годишния М.Б. от село Щърково. Младият мъж не е известен до момента на органите на реда. Станало ясно, че при някои от взломяванията негов съучастник било 11-годишно момче от областния град. До настоящия момент са установени разбити общо 11 детски клатушки, а щетите на собствениците им надхвърлят над 500 лева. Работата по случаите продължава, като криминалистите установяват и други случаи на разбити съоръжения на територията на целия областен град. По случаите са образувани досъдебни производства.

 

Зачестяват случаите на установени водачи представящи пред пътните полицаи неистински свидетелства за управление на МПС. Такъв е и случаят от вчера, когато на улица в Пещера автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Фолксваген“. Водачът му Я.А.- 24г. от родопския град представил пред униформените свидетелство за управление на МПС издадено от Република Полша. Последвала проверка в информационните масиви на „Пътна полиция“, след което станало ясно, че документът не отговаря на официалните образци на полските документи. Книжката е иззета, а спрямо Я.А. се води полицейско производство. От началото на октомври това е трети подобен случай.       

 

Пресцентър на ОДМВР-Пазарджик


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С. СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48.

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С. СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48.

ДАВАМ ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, КВ.ЗАПАД, 0898 455 261.

ДАВАМ ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, КВ.ЗАПАД, 0898 455 261.
Всички