ИНФО КОВИД-19 Пазарджик

3 пъти дневно болниците дават информация за свободните COVID легла

  22.10.2020 17:00             
3 пъти дневно болниците дават информация за свободните COVID легла

Три пъти на ден, в определени часови пояси – сутрин, обед и вечер, лечебните заведения в област Пазарджик ще предоставят информация на РЗИ и Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) - Пазарджик, в кои болници има свободни легла за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция. Това съобщи областният управител на Пазарджик Стефан Мирев след заседанието на Областния кризисен щаб за борба с COVID-19. Недопустимо е пациенти със съмнение за коронавирус да чакат с часове за прием в лечебно заведение или да им бъде отказана хоспитализация, каза областният управител Стефан Мирев и допълни, че с днешното решение на Щаба се цели избягването на кризисна ситуация, при транспортирането и хоспитализирането на пациентите.

Продължават и масираните проверки в цялата област на екипи от служители на РЗИ, МВР, Инспекцията по труда и ОДБХ, като се очаква в тях да се включат и хора от общинските администрации. Те са ангажирани със сградите с обществено предназначение, както и да не допускат струпване на хора пред пощи, банки и на други места.

Във връзка с указанията и заповедите на министъра на здравеопазването, на днешното заседание бе взето решение лечебните заведения да актуализират плановете си за противоепидемичните мерки, за прием и лечение на заразени с COVID-19. Да бъде предвиден актуален план за увеличаване на леглата за пациенти с коронавирус. Областният управител Стефан Мирев призова жителите на област Пазарджик да бъдат дисциплинирани и да спазват стриктно всички въведени противоепидемични мерки, в противен случай всички решения на Щаба, проверки и заповеди се обезсмислят.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ДАВАМ ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, КВ.ЗАПАД, 0898 455 261.

ДАВАМ ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, КВ.ЗАПАД, 0898 455 261.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65
Всички