Пазарджик

Космическа поща в НУ „Отец Паисий“

  23.10.2020 13:31             
Космическа поща в НУ „Отец Паисий“

Детски картички летят в Космоса

ПАЗАРДЖИК. Ученици от началното училище „Отец Паисий“ в областния град се включиха в проекта на клуб „Космическа поща“ в най-големия детски научен център „Музейко“ в град София.

Децата нарисуваха картички на тема „Земята има нужда от Космоса“.

Клубът ще я изстреля в Космоса и ще я върне обратно на Земята - на борда на ракетa „Ню Шепърд“ на компанията „Блу Ориджин“, след което учениците ще получат картичката си с печат “Flown to Space” („Летял в Космоса“).

Ученици от цяла България участват в програмата „Космическа Поща“ на компанията „Блу Ориджин“ на основателя на „Амазон“ Джеф Безос и нейната фондация „Клуб за бъдещето“. Участието на България в програмата се осъществява с подкрепата на инвестиционен фонд „BrightCap Ventures“ и Министерството на образованието и науката.

Ресурсите на Земята са ограничени. За да опазим нашата скъпa планета и осигурим бъдеще на растеж и изобилие, Земята има нужда от Космоса. Космосът осигурява на Земята пространство за растеж, нови ресурси, и безкрайни възможности, които са важни за всички нас. С помощта на децата, можем да си представим това бъдеще още днес.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Трябва ли учениците да ходят присъствено на училище?


Резултати
Обяви

БИВШ ПОЛИЦАЙ, СОБСТВЕНО ОРЪЖИЕ, ТЪРСИ РАБОТА, 0876 167 663

БИВШ ПОЛИЦАЙ, СОБСТВЕНО ОРЪЖИЕ, ТЪРСИ РАБОТА, 0876 167 663

ДАВАМ ПОД НАЕМ БАР, ПАЗАРДЖИК, ЦЕНТЪР, 0876  167 663

ДАВАМ ПОД НАЕМ БАР, ПАЗАРДЖИК, ЦЕНТЪР, 0876 167 663

ДАВАМЕ СТАЯ ПОД НАЕМ, ЗА  УЧЕНИЧКА ИЛИ ЖЕНА, НЕПУШАЧКА, В ИДЕАЛНИЯ ЦЕНТЪР НА ГРАДА, БЕЗПЛАТНА КАБЕЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ И ИНТЕРНЕТ, 034/ 46 02 80

ДАВАМЕ СТАЯ ПОД НАЕМ, ЗА УЧЕНИЧКА ИЛИ ЖЕНА, НЕПУШАЧКА, В ИДЕАЛНИЯ ЦЕНТЪР НА ГРАДА, БЕЗПЛАТНА КАБЕЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ И ИНТЕРНЕТ, 034/ 46 02 80
Всички