Четвъртък, 10 Мар 2022
 
Регионът

Местни жители: Атаката по МБАЛ е заради парка!

  01.11.2020 07:09             
Местни жители: Атаката по МБАЛ е заради парка!

Д-р Чешмеджиев и колегите му са несправедливо очернени, твърдят от ИК „Да поработим за Велинград”

ВЕЛИНГРАД. Атаката срещу управителя на МБАЛ „Велинград” д-р Жеко Чешмеджиев и колегите му е заради 36 дка парк, а явно някой има и апетити към болницата. На такова мнение са част от жителите на спа столицата. Седмици след като д-р Чешмеджиев започна разследване за източване на НЗОК чрез професионални сертификати на лекари от болницата, и удостоверението му за продължаваща квалификация по здравен мениджмънт, сега той попадна и под ударите на антикорупционната комисия, оглавявана от бившия главен прокурор Сотир Цацаров. Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ)

е установила конфликт на интереси на свое заседание в сряда, защото д-р Чешмеджиев дал под наем на медицински център,

в който работел допълнително като травматолог, 12 кабинета заедно с оборудването. Това станало без разрешението на общинския съвет, който е стопроцентов собственик на болницата.

„Това са инсинуации и някакви анонимни хорица, които подават сигнали, забравят, че д-р Чешмеджиев е доказал с работата си, че има безупречна репутация. И дава дежурства в КОВИД-отделението, защото лекарите в МБАЛ не достигат. Подхвърлят се някакви „документи”, но на практика медиците ни се очернят, въпреки че всеки е невинен до доказване на противното”, коментира пред „Знаме” София Ключкова, председател на Инициативен комитет „Да поработим за Велинград”. В момента велинградчани събират пари за ремонт на един етаж на болницата и обособяване на допълнително КОВИД-отделение, в което да има 36 легла.

В момента леглата са 7 и се слагат допълнително кушетки, за да поемат болните

„На 28 октомври близките на мое познато семейство, Кишеви, звъняха навсякъде, за да ги приемат, защото са с КОВИД и са в тежко състояние, особено мъжът. Отказаха им и от Пазарджик, и от Пловдив, а о.От частната болница „Здраве”, където ги насочи личният им лекар, се извиниха, че няма как да изпратят линейка и да ги приемат с мотива, че имали спукана тръба – въпреки че ВКТВ е на пет крачки от болницата! Дъщеря ми звънна на д-р Чешмеджиев, който е в отпуск и той помогна. В резултат в МБАЛ „Велинград” беше поставена допълнителна кушетка. Вчера (в сряда, б.р.) семейство Кишеви бе стабилизирано. Часове по-късно на д-р Чешмеджиев се обади и заразен медик от „Здраве” със същата молба…  По-страшни от КОВИД са човешката злоба и коварство”, казва София Ключкова, която в сряда бе на среща със зам.-здравния министър Жени Начева, придружавана от депутата Надя Клисурска.

„Чрез „Знаме” искаме да благодарим и на г-жа Начева, и на г-жа Клисурска, и на другите депутати г-жа Дариткова и г-н Кичиков за това, че отделиха внимание, време и проявиха отношение. Срещите ни продължават”, казва София Ключкова, която

преди дни беше наградена с почетна грамота от Програма „Достъп до информация”

за активно упражняване на правата си по Закона за достъп до информация.

„Недостойно е точно в момента, когато в България няма лекари, сестри и санитари, които да се борят на първа линия с коронавируса, да се правят атаки срещу лекарите. ИК „Да поработим за Велинград” обедини лекари и граждани и в момента се събират средства за ремонт на КОВИД-отделението. Ако трябва, ще просим от врата на врата, но ще ги съберем. Слава Богу, хората откликват! Получихме уверение и от частни и държавни институции”, допълва София Ключкова.

Граждани и институции, включително от съседната община Ракитово, откликнаха на призива и се включиха в гражданската кампания наза набиране на средства за ремонт и обособяване на допълнително КОВИД-отделение. Можете да се включите и вие.

Банкова сметка: Райфайзен банк, BG82RZBB91551081593507

Дарение за ремонт на КОВИД-отделение при МБАЛ „Велинград”.

Ангел АНАТОЛИЕВ


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички