Други Пазарджик

Местни деца рисуват „най-красивата малоконарска тиква“

  31.10.2020 06:24             
Местни деца рисуват „най-красивата малоконарска тиква“

Конкурсът е обявен от млада производителка на тикви

С наближаването на празника „Хелоуин“ (31 октомври), който е свързан с маскарад на децата и тиквените фенери, местната производителка на тикви Десислава Кабурова обяви, че организира конкурс за детска рисунка на тема: „Най-красивата малоконарска тиква“. Той се провежда с любезното съдействие на читалище „Просвета“, „ОДЗ „Детство“ и ОУ „Кирил и Методий“.

Включиха се и малчугани, които не посещават детската градина и училището в селото. Те предаваха своите картини в библиотеката.

Конкурсът е с

много награди - тематични подаръци,

които са осигурени от Деси. Предвидени са също така грамоти за отлично представяне, както и много утешителни награди за най-сполучливите рисунки в чест на предстоящия празник.

Победителите бяха избрани в четвъртък от 3-членно жури, а днес имената им ще бъдат обявени в личния профил на младата производителка във Фейсбук, както и на Фейсбук страницата на читалище „ Просвета“.

- Доколкото знам, до момента в Мало Конаре земеделски стопанин не е организирал подобен конкурс за деца. Изключително радостна съм, че участниците са страшно много - не скри вълнението си Деси. - Получих стотици картини. Трудно ми е да повярвам, че децата проявиха талкова голям интерес. Трогнаха ме много най-малките - децата от ОДЗ „Детство“. В своята възрастова група - от 3 до 6 години, те представиха различни стилове.

Имаме дори творби, на които са залепени тиквени семки, оцветени с боички

- Съжалявам само, че няма да мога да се запозная и лично да наградя  всички талантливи деца от селото - каза още младата жена. - А заради пандемията всички картини ще бъдат залепени на стъклените прозорци и врати на читалището. Така жителите и гостите на най-голямото село ще могат да им се порадват.

Идеята за конкурса хрумва спонтанно на Деси:

- От близо 10 поредни години отглеждам тикви „Матилда“ . С наближаването на „Хелоуин“ , покрай мен винаги настъпва една вълна от много положителни  емоции.  С всяка изминала  година отчитам ръст с покачване на търсенето на тикви около празника. Големите хранителни вериги всяка година проявяват голям интерес към моите тикви. След като се оцветят с боички, от тях стават чудесни фенери за Хелоуин.

Мария ДЪБОВА


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички