Други Спорт

Предстоящият сезон на електронния спорт FIFA започва с нова структура

  31.10.2020 11:24             
Предстоящият сезон на електронния спорт FIFA започва с нова структура

Спортните фенове отдавна са в екстаз, защото спортният свят се завърна и започна да предлага достатъчно обрати за онези, които са успели да се провъзгласят в така наречените експерти. Не си мислите, че само редовите фенове са доволни от този факт. Докато те бяха принудени да чакат, електронната спортна индустрия работеше на високи обороти и не остави нито един шампионат без излъчването на победител.

Ето защо феновете на тази дисциплина могат да бъдат повече от очаровани, когато разберат, че някои от най-важните турнири се завръщат, при това с нови правила, които допълнително подобряват спортното усещане. Какво обаче са електронните спортове? Историята ни връща в зората на интернет и компютърните игри. Играчите бързо се изморяват от възможностите на изкуствения интелект и честно казано откриват много повече интрига от играта в мрежа.

Първите форми на спортно забавление идват директно с помощта на добрите стари компютърните клубове, където се провеждаха интересни сблъсъци между играчите. Мнозина дори не са подозирали, но безкрайните часове в Counter-Strike са били форма на електронен спорт, макар и да не бихме могли да го оправдаем като такъв. Не трябва да забравяме, че тази игра е част от електронните спортове днес.

Как компютърните игри се превърнаха в спорт? Достатъчно е да прекарате месеци в игра и разработка на стратегии и след това ще се открият достатъчно спортни турнири за аматьори, евентуално ще се появят и спонсорите, а покрай тях ще видим и букмейкърите. Електронните спортове успяха да съберат всички почитатели на електронни игри и заглавия като Dota 2, League of Legends, Call of Duty и разбира се FIFA. Последното издание на играта може да се похвали с невероятен успех и да изненада мнозина, но най-важното е, че тази година ще има промяна на правилата.

Букмейкърът bwin в България е подготвен за новата платформа и предлага не само възможност за залог, но дори и опция за пряко предаване на спортната среща. Защо обаче FIFA 21 ще бъде толкова интересна? На първо място, освен клубни и национални първенства, организаторите смятат да се насочат и към възможността за самостоятелни изяви на играчите. Можем да обърнем внимание, че световното първенство в този електронен спорт, както и националните серии са подготвили награден фонд от 500 000 долара.

Клубните серии са отделили около 350 000 долара, около 3 милиона долара са подготвени за квалификации, регионални плейофи, Електронна Шампионска лига и още много други. Нещо повече, за първи път създателите от Electronic Arts също ще участват в организирането на турнирите. С толкова сериозна инвестиция ще можем да очакваме от играчите да се включат активно и в следващите турнири ще отговорят на високата летва за останалите спортни почитатели.

Първите клубни серии ще започнат през ноември и ще се провеждат онлайн, а освен това всеки почитател може да се регистрира и да участва. Най-добрите отбори ще бъдат поканени за световното първенство. Нека не забравяме, че всеки играч ще има няколко минути, за да покаже своите умения, а това означава, че спортните срещи ще бъдат много жестоки.

Точно това ще привлече не само традиционните фенове, но и онези почитатели, които за първи път имат шанса да опознаят тази дисциплина. Разбира се, FIFA 21 е известна със закупуването на още повече лицензи и добавя достатъчно възможности за създаването на мечтан отбор със звезди, които отдавна са пенсионирани и трудно бихме могли да ги видим отново заедно на терена. Именно това ще привлече онези фенове, които все още твърдят, че старият футбол беше много по-вълнуващ.


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С. СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48.

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С. СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48.

ДАВАМ ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, КВ.ЗАПАД, 0898 455 261.

ДАВАМ ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, КВ.ЗАПАД, 0898 455 261.
Всички